Utorak, 18 Ožujak 2014 15:51

HSP je uvijek sudjelovao u izvršnoj vlasti Kutjeva

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

(PROMO ČLANAK) - HRVATSKA STRANKA PRAVA ZA LOKALNE IZBORE U GRADU KUTJEVU - LISTA BR 6. -

KUTJEVO – Hrvatska stranka prava na slijedećim lokalnim izborima u gradu Kutjevu ide sa svojom listom za Gradsko vijeće na kojoj nudi 15 kandidata koji nisu opterećeni interesima političkih lobija, niti političkim karijerama. Kako nisu u braku niti s jednom opcijom koja se vidi u izvršnoj vlasti upravo to im omogućava samostalnost i slobodu u djelovanju na dobrobit cijele zajednice.

Nositelj liste Željko Jambrek na tiskovnoj konferenciji istakao je da je HSP i do sada uvijek sudjelovao sa svojim vijećnicima u izvršnoj vlasti grada Kutjeva, a dobar uspjeh njihove liste očekuje i na ovim novim izvanrednim izborima. – HSP je ostao dosljedan, a za boljitak grada Kutjeva. Mi smo pokrenuli inicijativu da se više stranaka udruži i predloži jednu najprimjereniju i svima prihvatljivu osobu za IMG 1799gradonačelnika, no to nije uspjelo i sada imamo šest kandidata za gradonačelnika. Nudili smo i da se napravi jedna lista od ljevice do desnice sa najboljim kandidatima koji će voditi Kutjevačko vijeće, no na kraju svaka stranka ima svoju listu. Mi kao inicijatori nismo željeli davati kandidata za gradonačelnika, jer to je apsurd da grad veličine Kutjeva ima sedam lista. Svi kandidati govore mi znamo mi možemo, a mi mislimo da oni to neznaju. Kako izvući grad Kutjevo iz dugova, koje fondove koristiti, koja ministarstva uključiti – kaže Željko Jambrek, predsjednik HSP, koji misli da su ta sva obećanja samo u kampanji koju financiraju jake stranke, a da su zapravo svi koji su obnašali vlast pokazali da za Kutjevo nisu ništa osigurali. Kad je HDZ bio u državi na vlasti, što je dobilo Kutjevo, ništa ni kada je Kutjevo vodio HDZ, ni kada je Kutjevo vodio SDP, a sada kad je SDP na vlasti u državi a i u Kutjevu bio SDP-ov gradonačelnik nema nikakve pomoći, pa ni takve da se izvuče iz dugova. – Pogledajte samo, same nule od države i ministarstva, ili gradonačelnik to nije znao izvući. Pa iako u Vladi RH i ministarstvima sjede ljudi iz SDP-a, novce su dobivali gradovi koje vode HDZ-ovi gradonačelnici. Zašto se svi nisu javili kada je Kutjevu trebalo pomoći, a sada svi u kampanji obećavaju pomoć gradu Kutjevu. Kutjevo je imalo i svoje poljoprivrednike i malo i srednje poduzetništvo, za koje do sada nitko nije ni pitao. Da li je to bio interes, da Kutjevo stagnira, dok se neke sredine ubrzano razvijaju – pita Jambrek koji sumnja u sve te predizborne programe da su uopće realni, oni su za neke druge sredine i neke druge ljude. Pa Kutjevčanima je i od njihovog potoka kroz selo napravljen obični kanal, uz njega si više niti povrtnjak ne možeš posaditi. Tu su nekada bile mlinice, šetnica, cvijeće i povrće, a što smo sada dobili, obični kanal. IMG 1807To je taj njihov obećavajući napredak koji neki opet nude ...

Na listi HSP-a uz članove nalazi se i Ante Pavković, nezavisni kandidat koji se pridružio i podržava ovu listu. – Naša realna očekivanja su dva vijećnika, a i više ako nas prepoznaju birači grada Kutjeva, a to je da mi želimo biti jedna korektivna snaga gradonačelnika i vijeća. Naši kandidati ne traže nikakve političke ustupke već žele samo raditi za boljitak Kutjeva – zaključio je Željko Jambrek.

- Željeli smo okupiti jednu širu snagu, jednu zajedničku listu, no to nije išlo i mi dalje idemo zajedno. Uključio sam se ovdje sa svojim iskustvom i svojim znanjem da vijeće dobije pojačanu ulogu. Vijeće je bitan faktor u vođenju grada, ali se ono nije dovoljno koristilo ili se nije željelo koristiti. Sad kad nema poglavarstava, a nema suradnje s vijećem izvršna vlast dobiva veliki prostor, a to se upravo desilo u Kutjevu i danas imamo to što imamo, bez korektive, događanja bez kontrole. Mi danas nikome ne damo bianco mandat, naši glasači će se opredijeliti za našu listu, jer ova lista može dati jedan drugi ton u radu vijeća. Mislim da nije napravljena šteta što je došlo do ovih izbora, jer nije bilo dijaloga, do kojega sada mora doći. Tko god bude došao za gradonačelnika morat će uvažavati i tražiti dijalog s vijećem, jer ovo je zadnja šansa Kutjeva da ne doživi potpunu stagnaciju. Neki se sada pojavljuju kao spasitelji, a ja ih samo pitam gdje su bili do sada, bili su tu ali ih nije bilo od pomoći – kaže Ante Pavković, koji je funkciju gradonačelnika obavljao u tri mandata, a funkciju u predstavničkom tijelu u dva mandata. Taj spoj iskustva i energije HSP-a treba polučiti dobre rezultate.