Srijeda, 12 Ožujak 2014 10:27

HDZ županije svečano obilježio 24. godišnjicu osnivanja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

 

NA VELIKOM SKUPU PRED TISUĆU LJUDI GOVORIO KARAMARKO -

POŽEGA – Velikim skupom gotovo tisuću članova i simpatizera stranke Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije obilježila je 24. godišnjicu svoga osnivanja na području Požege. Na početke su se prisjetili IMG 0574dokumentarnim filmom i autentičnim snimcima iz tog vremena i kroz sjećanja osnivača iz tog vremena te predsjednika Kluba osnivača HDZ-a Vladimira Englmana.
Okupljenim HDZ-ovcima obratili su se predsjednik GO Požega Ante Šolić, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić i na kraju predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Kako se proslava godišnjice poklopila upravo s objavom presude Ivi Sanaderu i HDZ-u kao stranci u aferi Fimi medije, u kojoj je donesena nepravomoćna presuda za HDZ svi govornici su se dotakli i te teme. - Mi moramo i poštivat ćemo odluke suda, no to je jedan veliki presedan, ne samo u hrvatskom okruženju nego u IMG 0581cijeloj Europi. U medijima se već provlači teza o lopovskoj stranci, ima čudnih konotacija, no nas to neće pokolebati, nego će homogenizirati stranku. Mi kolektivnu odgovornost ne prihvaćamo, a pojedinci koji su krivi moraju odgovarati. Pogledajte ovaj skup, tu je tisuću ljudi, da li su to lopovi, tko to ima pravo reći da su to lopovi. 200 tisuća članova, da li su to lopovi. Imamo 387 tisuća nezaposlenih, koliko je naših članova među njima. Jedna trećina hrvatske populacije spada u kategoriju sirotinje, da li znamo koliko naših članova ima među njima. Tko ima pravo proglašavati ih lopovima – energičan je bio Tomislav Karamarko u odgovoru na novinarska pitanja, a komentirao je i hrvatsko pravosuđe.
- Govorimo o političkim opcijama koje nikada nisu prihvatile HDZ, pa neki čakIMG 0590 nikada nisu prihvatili ni hrvatsku državu. To je jedna razina političke borbe, ne govorim o pravosudnoj sferi. Ovo što se danas dogodilo je presedan, neznam jeli bi čovjek plakao ili se smijao nakon svega ovoga. Na nas to neće utjecati. primamo cijeli dan poruke od naših članova i to nam je poticaj da radimo dalje. Moramo biti čvrsti i kvalitetniji. Rekao sam od kada smo mi preuzeli stranku, od kad je novo rukovodstvo stranke, HDZ nije drugi, ali je drugačiji. Prema tome ovakve pojave koje su udarac svima nama i takvim ljudima među nama sigurno neće biti mjesta – rekao je Karamarko, i dodao da se HDZ odriče svega onoga što je bilo negativno, odriču se detuđmanizacije, odriču se dekroatizacije, odriču se jednog ideološkog lutanja HDZ-a i odriču se svega onoga što je kazneno djelo, jer i njima je žao što se to dogodilo.
Tomislav Karamarko je na poziv Franje Lucića uručio člansku iskaznicu 26-godišnjem Josipu Budimiru, kandidatu za gradonačelnika na skorim lokalnim izborima za grad Kutjevo, na kojima HDZ očekuje pobjedu i osvajanje vlasti i u petom gradu Požeško-slavonske županije.