Četvrtak, 09 Siječanj 2014 13:02

Dali smo sve od sebe i izgubili izbore

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

9. IZBORNA KONFERENCIJA ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE SDP -
 

POŽEGA – Županijska organizacija SDP-a Požeško-slavonske županije održala je krajem godine svoju 9. Izbornu konvenciju na kojoj je izabrala svoje uže rukovodstvo za slijedeći mandat. Osim delegata nazočni su bili i visoki gosti potpredsjednica SDP-a i potpredsjednica Vlade RH Milanka Opačić,IMG 5241 ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mršić, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan i Damir Kovačević, predsjednik ŽO HNS-a, koalicijskog partnera. SDP na području županije ima 1.156 članova organiziranih u 5 općinskih i pet gradskih organizacija te brojne simpatizere stranke.
Izvještaj o radu u prošlom razdoblju podnio je predsjednik Zdravko Ronko, te pokušao analizirati i sve što se na ovom području, a posebno gradu Požegi napravilo, a da su ipak lokalni izbori izgubljeni, kako na županiji, tako i u gradu Požegi nakon dugog razdoblja obnašanja vlasti. – Uspjeli smo sanirati županiju, poslagali smo figure, postavili stvari na svoja mjesta, utvrdili dijagnozu, dozirali terapiju, podigli županiju iz pepela i izgubili izbore – istakao je Ronko i postavio pitanje - Kako to?, radili smo i dali sve od sebe, odradili kolosalan posao, ali mi to nismo prezentirali, smatrali smo da je to jasno i nebitno je trošiti vrijeme i novac. Za to vrijeme oni koji su upropastili županiju radili su nešto drugo, obmanjivali su građane, obećavali kule i IMG 5235gradove i dobili su izbore. Nisu nam oni krivi, sami smo si krivi – zaključio je Ronko.
Socijaldemokracija se dobro i dugo godina implementirala i u gradu Požegi, u tih 11 godina podigli su visoko ljestvicu. – Dali smo snažan doprinos razvoju i očuvanju požeškog gospodarstva, vratili smo stari sjaj „slavonske Atene“, skrbili o djeci, mladima, starim i bolesnim i potrebitim i izgubili smo izbore. Točno, za par glasova i ostali smo najjača politička opcija u gradu ali izgubili smo izbore. Kažu da je povijest učiteljica, očito još moramo učiti. Davali smo sve od sebe, ne pitajući ni za vrijeme ni za plaću, radili i danju i noću, i nikada nismo stvorili više i nikada se nije u ovom gradu stvorilo više nego sada kada je i na državnoj vlasti SDP. Naša kampanja bila jeIMG 5238 gotovo neprimjetna, fokusirana na rezultate, iznosila je jedva 70 tisuća kuna i doista rezultate koje smo ostvarili, mogli bi ih nabrajati do sutra, ali ih nismo naglašavali, prezentirali, nismo ih promovirali – analizirao je Ronko, a nasuprot njima HDZ je u vrlo agresivnoj i prljavoj kampanji obmanjujući građane, nudili i obećavali privide, no priznao je Ronko, to im je upalilo. Iako danas od tih obećanja nema ništa, građani su u nesigurnosti, no nakon 6 mjeseci građani su se otrijeznili i shvatili kome su dali povjerenje. – Nema novca, nema investicija, nema potpora umirovljenicima, djeci, potrebitima. No mi smo ponosni na učinjeno, uvijek smo dobivali izbore na lokalnoj razini kad bi HDZ bio na vlasti na državnoj razini, jer tada građani imaju priliku vidjeti da se HDZ nije promijenio. Danas su građani uz nas sve više i više, na putu ka ostvarenju SDP-ove vizije, bolje i sigurnije budućnosti.