Petak, 27 Siječanj 2012 09:19

Građani nisu htjeli preuzeti odgovornost na sebe

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

HSP DR. ANTE STARČEVIĆ OKUPLJA SVE PRAVAŠE  -

POŽEGA – Tiskovnom konferencijom Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević najavila je bolju organizaciju svojih ogranaka na nivou općina i gradova, a najavljeno je i novo konstituiranje Županijskog vijeća, koje je ostavkom dr. sc. Radoslava Galića ostalo bez predsjednika. Nakon redovnih unutarstranačkih izbora u općinskim i gradskim organizacijama uslijedit će i konstituiranje na županijskoj razini, koje sada vodi povjerenik Miroslav Penava.

 

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić istakao je da nakon parlamentarnih izbora u stranku pristiže sve više zahtjeva za članstvom, posebice pravaša koji su ostali u drugim strankama. Gotovo im je ponestalo članskih iskaznica, kaže Ćorić, jer im prelaze i cijele općinske organizacije. Najavio je prije lokalnih izbora i održavanje Svepravaškog sabora, koji će možda i okupiti sve prave i istinske pravaše u jednoj pravaškoj stranci, ali pravaštvo treba prije toga očistiti od karijerista i onih koji pravaštvo ne žive, posebice onih iz HSP-a pod vodstvom Danijela Srba.

 

Politička i gospodarska situacija u ovoj županiji je jako loša, etika rada i politička odgovornost je na nuli, preopterećeni smo raznim ideologijama. Konstantno se podnose kaznene prijave vijećnika, jednih protiv drugih, a građani ove županije žele planirati svoju budućnost, istakla je član središnjeg odbora Kristina Čuljak.

 

Ruža Tomašić, pak osvrnula se na protekli referendum koji smatra legitimnim, unatoč premalom odzivu građana, ali svakako ne poštenim i etičnim. Osuđuje i kampanju koja je vođena a da se građanima nije objasnilo koje su to mane koje ih očekuju, a koje su prednosti. Stoga ovaj slab odziv je zbog toga što – Građani nisu htjeli na sebe preuzeti odgovornost odlučivanja, jer nisu dobro informirani, pa su radije ostali kod kuće – smatra Ruža Tomašić i sebe naziva eurokritikom.P1243664

Kako svakodnevno stranci HSP dr. Ante Starčević pristupaju novi članovi, na tiskovnoj konferenciji nekolicini novih uručene su stranačke iskaznice i primljeni su u članstvo. Iskaznica je uručena Mariu Novoselcu i Zlatku Boškoviću.