Četvrtak, 26 Siječanj 2012 18:01

Kandidat za predsjednika Branko Hrg

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PRED SKORAŠNJE IZBORE U HRVATSKOJ SELJAČKOJ STRANCI  -

POŽEGA - Konsolidacija članstva HSS-a, programsko osvježenje stranke, kadrovsko pomlađivanje i demokratizacija unutar stranke - četiri su temeljna segmenta novog programa HSS-a, kojega članstvu ove stranke za unutarstranačke izbore nudi kandidat Branko Hrg, inače gradonačelnik grada Križevaca koji je svoj program  predstavio požeško-slavonskim HSS-ovcima.

Ističući kako Hrvatska seljačka stranka ima 51 tisuću članova Hrg je naveo kako želi da HSS ubuduće bude stranka koja će čvrsto zastupati svoje interese. Hrvatska seljačka stranka dodao je ne smije nikada nikome više biti prirepak a u slučaju koalicija koje su moguće, to može biti sa strankama sličnih programa i opredjeljenja.

- Mi smo dva puta stradali u koalicijama. Prvi puta 2000. godine kada smo ušli u koaliciju s SDP-om jer se tada jedan dio članstva pobunio i nije htio koalirati s SDP-om pa su čak neki i napustili stranku. Znamo da smo iz te koalicije izašli sa velikim gubicima ali ne tako dramatičnim i drastičnima. Nakon toga smo ušli u koaliciju s HDZ-om gdje smo još lošije prošli. Mislim da se mi nismo u koalicijama dobro postavili. HSS je trebao čvrsto zastupati svoje glavne interese i ono što je potpisano te u slučaju da se od njih odustane jednostavno razvrgnuti „taj brak“ jer on više nema smisla ako obje strane u njemu nisu zadovoljne. Prije dvije godine kada se odustalo od našeg programa Preporod hrvatskog sela, mi smo morali izaći i te koalicije. Ukoliko ja budem izabran za predsjednika budući HSS pod mojim će vodstvom biti drugačiji - rekao je Hrg obrazlažući da na lokalnom nivou same podružnice mogu odrediti s kime će se koalirati na lokalnim izborima, dok se na državnom nivou HSS može postaviti samo kao nositelj koalicija, desnih i desnog centra. Ubuduće o tome odluku mora donositi šire članstvo, a ne kao do sada nekoliko ljudi iz kabineta. V.Re.