Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 11:29

Protiv zaduženja grada Požege i novog zapošljavanja u gradskoj upravi

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NEZAVISNI VIJEĆNIK MIRO RAŠIĆ NIJE UVIJEK DIGAO RUKU -

POŽEGA - Na momente vrlo živa sjednica Gradskog vijeća uglavnom je većinom glasova usvajala prijedloge vladajućih, no kod točke kratkoročnog zaduživanja grada Požege za 5 milijuna kuna nezavisni vijećnik Miro Rašić koji je u novi saziv GV na proteklim lokalnim izborima ušao s liste HDSSB, no prije konstituiranja napustio stranku i postao nezavisni vijećnik, nije podigao ruku za taj prijedlog. O tome i još nekim točkama s kojima se nije složio s vladajućom većinom nakon sjednice javnosti je uputio svoje priopćenje.
- Raspolažući svojim mandatom u novom sazivu GV dajem sve od sebe kako bih dosljedno provodio ono što sam u svom programu nudio građanima Požege kao kandidat za gradonačelnika te kao kandidat na kandidacijskoj listi za GV.
Tijekom proteklog razdoblja na 1. i 2. sjednici GV predložene su točke dnevnog reda koje su se uklapale u moj program i smisao stvaranja temelja za potencijalni razvoj našega Grada te sam i glasovao za iste, no, međutim na 3. sjednici GV Požege iznenadile su me točke dnevnog reda koje predviđaju da me se kao koalicijskog partnera detaljnije i pravovremeno upozna s razlozima i potrebama donošenja istih.
Naravno, nisam glasovao „ZA“ dizanje kredita od 5 mil. kuna iz gore navedenih razloga kao i poradi činjenice da u dokumentaciji koju je predlagatelj dostavio vijećnicima (..i meni) nije stajao niti jedan valjan razlog niti objašnjenje zbog čega je potrebno donošenje ove odluke odnosno dizanje kredita. Usmena paušalna objašnjenja u ovom slučaju i poslu ne prihvaćam.
Nadalje, forsiranje izgradnje vrtića na lokalitetu gdje već ima 2 vrtića u okolici doista nema smisla jer će središte grada ostati bez vrtića što je nedopustivo iz mnogo razloga, podržavam kupovinu zemljišta jer nekretnina uvijek ima svoju vrijednost i može se iskoristiti u mnoge svrhe (..npr. na tome području definitivno treba školska ustanova).
Savjest mi nije dopustila da dižem ruke za neke prijedloge o kojima me nitko nije detaljnije informirao kao jasno definiranog partnera u „većini“ koja čini ovu novu vlast, tako na primjer, nisam glasovao „ZA“ točku dnevnog reda koja predviđa osnivanje ureda gradonačelnika jer uz ovako dva mlada, obrazovana i ambiciozna dogradonačelnika (…smatram ih iznimno kvalitetnim) ne vidim potrebu dodatnog osoblja u uredu novog gradonačelnika.
Nećemo otvarati radna mjesta samo u gradskoj upravi
Dva mjeseca me nitko iz gradske kuće nije kontaktirao kao niti pozvao da iznesem možebitne svoje prijedloge za 3. sjednicu. Ovakav način ne vodi na dobro, a moj je stav bio od početka da ću podržavati novu vlast ukoliko se budemo međusobno poštivali i uvažavali kao partneri te razvoj grada temeljili na racionalnim i konstruktivnim prijedlozima kao i rješenjima za učinkovitu i sposobnu lokalnu upravu koja će ići u prilog otvaranju radnih mjesta prioritetno u gospodarstvu a ne u gradskoj upravi.
U klubu nezavisnih vijećnika sam zaseban „nezavisni vijećnik“ te kao partner u „tijesnoj većini“ moram biti upućen u planirano donošenje odluka kako bih odgovorno i pravovremeno iznio svoja viđenja i možebitne prijedloge u interesu građana grada Požege.
Svoj rad i djelovanje u GV grada Požege i dalje ću temeljiti na dosljednom poštivanju volje građana i svjetlije budućnosti našega Grada – rekao je u priopćenju Miro Rašić, nezavisni vijećnik GV Požege.