Četvrtak, 21 Studeni 2013 13:33

Na dnevnom redu godinama traženi izvještaj o poslovanju Tekije

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NAJAVLJENA 3. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGE  -

 

POŽEGA – Predsjednik Gradskog vijeća grada Požege Nino Smolčić, najavio je medijima za 21. studenog održavanje 3. po redu sjednice koja se održava u novom sazivu vlasti, te podijelio svim medijima materijale za sjednicu koja će imati 22. točke dnevnog reda. Dnevnim redom i materijalima koji se utvrđuju 8 dana prije održavanja vijećnici a i mediji će sada moći pravovremeno proučiti materijale i pripremiti se za sjednicu.
Na dnevnom redu naći će se i dugo traženi izvještaj o poslovanju Komunalne tvrtke Tekija, koju je osobno još kao vijećnik Smolčić godinama tražio od tadašnje vlasti. Dobit ćemo izvještaj za razdoblje 2008. – 2012. Na dnevnom redu naći će se i dioba Tekije d.o.o. na dvije tvrtke, što je nužno prema zakonu koji traži odvajanje vodoopskrbnih djelatnosti od ostalih komunalnih djelatnosti, koji su planovi novih društava.
- Novina je da će se uraditi informativni upitnik koji će se naći na službenim stranicama grada, gdje će se svaki vijećnik predstaviti građanima grada Požege. Da građani vide tko to sjedi u gradskom vijeću, da imaju sliku tko su ti ljudi, s koje liste dolaze, što zastupaju, tko su oni zapravo – rekao je Smolčić, koji je najavio snimanje i objavu i svih vijećničkih pitanja da građani mogu vidjeti tko što pita na gradskom vijeću.
Donosi se novi plan Generalnog urbanističkog plana koji će predvidjeti i novu Gospodarsku zonu Alaginci koja se još proširuje. Uređuje se i Gospodarska zona Sjever, u Industrijskoj zoni od 36 ha, gdje su sada stvoreni uvjeti za gospodarsku djelatnost.
Grad će se zadužiti odobrenim minusom od 5 milijuna kuna kod poslovne banke radi premoštenja trenutnih potreba. Prijedlog mora još potvrditi Odbor za financije.