Petak, 09 Veljača 2024 11:55

Ususret izborima za Europski parlament, u Hrvatskoj se održavaju 9. lipnja, u svim državama članicama provodi se kampanja

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Ususret izborima za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja 2024., Europski parlament će u svim državama članicama, pa tako i u Hrvatskoj, na razini cijele države provoditi institucionalnu kampanju #IskoristiSvojGlas, koja za cilj ima potaknuti građane s pravom glasa da sudjeluju na izborima i tako pomognu odrediti smjer kojim će Unija ići idućih pet godina.

Najvažnija odrednica naše institucionalne kampanje je da s dionicima poput Vas i općenito građanima ne planiramo komunicirati samo iz glavnoga grada već obilazimo sve dijelove Hrvatske kako bismo predstavili što i kako planiramo raditi u mjesecima pred nama.

Kao dio turneje, u planu je i posjeta Požegi te Vas ovim putem sa zadovoljstvom pozivamo da nam se pridružite u Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega, 22. veljače u 14 sati.

Prisutnima ćemo predstaviti institucionalnu kampanju, pobliže Vas upoznati s našim aktivnostima i projektima te otvoriti prostor za raspravu o tome kako bolje potaknuti građansku participaciju. Zakoni i druge regulative koje se donose u Europskom parlamentu dotiču sve aspekte života - od poljoprivredne politike, politika prema mladima i kulture pa do razvoja svih europskih regija, energetske politike i migracija te je stoga krug dionika s kojima komuniciramo vrlo širok.