Nedjelja, 05 Studeni 2023 09:52

Hrvatske ratne postrojbe su svetinja i ne mogu biti predmet rasprave – neka na novi plakat stave Stanimirovića i Pupovca pa ćemo imati našu i njihovu stranu!

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

OSIJEK, 4. studenog 2023. – Mario Radić zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta osvrnuo se na ekološku katastrofu u Osijeku kao i na nalaz Državnog inspektorata koji je, tvrdi u skladu sa svim lažnim svjetovima koji nam se nameću ovih dana.

''Nalaz Državnog inspektorata kaže da je ne samo zdravo, nego ipoželjno da jednom mjesečno izgori takva količina plastike za zdravlje stanovništva. S osječke tržnice uzorkovali su razno voće i povrće, isto tako uzorkovali su kukuruz u koji plastika nije mogla niti dospjeti od komušina. Svi se, naravno ograđuju tvrdeći kako su to tek preliminarni uzorci te da će tek uzorkovanjem drugih stvari doći do pravih rezultata. To su ti lažni svjetovi kojima mi ovdje svjedočimo, nitko ne govori više što je s istragom. Pozivam vas novinare, ispitajte koje dozvole ustvari imaju, na koliko tona i što je tamo bilo dozvoljeno, a što nije dozvoljeno. Vidim da nitko nije do sad u medijskom prostoru nije postavio ovo pitanje pa ću opet očito ja biti taj radikalni, kako je tamo mogla biti siva plastika? Ima li on pogon za preradu takve plastike?'' zapitao se Radić. 

Radić ističe kako se radi o plastici koja u Tihom oceanu tvori plastični otok veličine 120 km, a EU je čak zabranila izvoz te plastike u Kinu radi zagađenja pa se zapitao što je tamo radila i na osnovu kojeg papira budući se tona te plastike plaća 704 kune.

''U tim lažnim svjetovima u kojima mi živimo i u kojima moramo šutjeti praveći se da je to tako i da je to sve u redu, pozivam tako gđu. Vučković, ministricu poljoprivrede koja je danas već tri puta ponovila kako zna da afrička svinjska kuga nije došla od divljih svinja, da kaže od koga je i kako došla do te informacije te na osnovu kojih dokaza tvrdi da nije došlo od tih divljih svinja? Ovih dana, Domovinski pokret intenzivno je razgovarao s raznim stručnjacima, bivšim dekanima Poljoprivrednog instituta, voditeljima katedri virusologije i nije to baš tako kako se nama sve skupa govori. U Osijeku ćemo napraviti najveći okrugli stol, a tu temu otvorit ćemo na potpuno druge načine. Uvjerava me se da se kod, sad već de facto zabranjene svinjokolje, može uzorkovati životinje kao što rade za trihinelozu čime bi se moglo nastaviti sa svinjokoljom, dok bi u slučaju zaraze ista bila obustavljena'', smatra Radić. 

Radić smatra kako je sramota svemirskih razmjera napad ministra vanjskih poslova Grlića Ramana na kolegicu ministricu vanjskih poslova Njemačke Annalenu Baerbock što imamo prilike vidjeti po svim naslovnicama. 

''To je čovjek koji je hodajuća sramota za Hrvatsku i to je u redu, našem premijeru je on prekrasan, nije to prvi put da to radi. Isto kao što trpi njega trpi i ministricu poljoprivrede Vučković koja je znala što je sa svinjskom kugom, ali nam to ne želi reći, trpi ministra obrane Banožića koji je nabavio rakete kratkoročnog dometa, podržava i Medvedovo Vijeće koje je jučer donijelo odluku da se sa svime slaže, ali ne i plakatom za komemoraciju vukovarske Kolone sjećanja'', poručio je Radić.

HOS je u ovom trenutku najugroženija postrojba Hrvatske vojske!

''Reći ću nešto što ne smije nitko reći, iznoseći isključivo činjenice. Mi pričamo o Vladi koja je koja je u koaliciji s SDSS-om. Predsjednik glavnog odbora SDSS-a, glavnog koalicijskog partnera ove vlasti je Vojislav Stanimirović, prvi okupacijski gradonačelnik Grada Vukovara. Pogledajte njegovu izjavu da je palo posljednje ustaško uporište - Vukovarska bolnica. Saborski zastupnik Domovinskog pokreta, Stipo Mlinarić, napravio je sa svojim Centrom dr. Ivana Šretera optužnicu u kojoj je obuhvaćeno 57 oficira JNA, umjesto časnika namjerno kažem oficira i mi ćemo nastaviti dalje u tom smjeru jer nitko u ovoj državi, u ovim lažnim svjetovima, to se ne smije ispitivati'', poručili su iz Domovinskog pokreta. 

Dodao je kako je ovo prva sveobuhvatna optužnica za Grad Vukovar, ali kako to nije tema ovih dana budući vidimo da Medvedom Vijeću i Plenkoviću smeta HOS koji je tvrdi Radić, trenutno najugroženija postrojba Hrvatske vojske. 

''Da budemo posve jasni, nama je HOS isti kao bilo koja druga postrojba Hrvatske vojske, ali u ovom trenutku je HOS kao postrojba najugroženiji. Njihovim pripadnicima nije dopušten ulazak u Knin i neka ne pričaju laži da je razlog zatvorena cesta,postoji snimka na kojoj policajac govori kako zbog remećenja javnog reda i mira ne smiju biti u Kninu. Iz tog razloga, gradonačelnik Penava i Vijeće u Gradu Vukovaru odlučilo je da ta postrojba bude na plakatu isključivo iz razloga jer su najnapadanija postrojba, za nas je ona ista kao bilo koja druga postrojba niti bolja niti lošija - hrvatske ratne postrojbe iz Domovinskog rata su svetinja i ne mogu biti predmet rasprave'', jasan je bio Radić te zaključio:

''Dajem im prijedlog za izradu novog plakata budući njima ne smeta bacanje vijenca u Dunav 17. studenog, iako ne znam koje su to žrtve bile 17. studenog u Vukovaru, neka stave Stanimirovića i Pupovca na plakat, a onda ćemo dobiti ta dva plakata koji će pokazati našu stranu i njihovu stranu''.