Srijeda, 01 Studeni 2023 13:16

Za predsjednicu Savjeta mladih Republike Hrvatske izabrana Lara Mandić predstavnica Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

ZAGREB - Konstituiran je Savjet mladih Republike Hrvatske, novo i jedinstveno nacionalno tijelo koje za cilj ima koordinirati rad savjeta za mlade te predstavljati iste na međunarodnoj razini.  Na konstituirajućoj sjednici za predsjednicu nacionalnog Savjeta izabrana je Lara Mandić, inače predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.

d7d96f9cbb67e2192cb940d1455f3164 XLDržavna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić istaknula je da su 20 članova Savjeta delegirali regionalni savjeti mladih kako bi predstavljali mlade iz svojeg kraja te kako je svjesna velike odgovornosti u promicanju i zagovaranju prava, potreba i interesa svih mladih, a da će dosadašnja odgovornost dobiti i novu dimenziju.

- Radujem se radu koji nam predstoji te pozivam sve članove da iskoriste ovu priliku i izravno komuniciraju potrebe i prijedloge mladih iz svojih sredina za donošenje što kvalitetnijih mjera na nacionalnoj razini. Posebno čestitam izabranoj predsjednici Lari Mandić, zamjeniku Bruni Juradi te glavnom tajniku Josipu Juričiću.  Želim vam sreću u daljnjem radu s ciljem poboljšanja života mladih u Republici Hrvatskoj - izjavila je Josić na Facebook profilu.  

Larin zamjenik u Savjetu mladih Republike Hrvatske je Bruno Jurada, predsjednik Savjeta mladih Istarske županije, dok je za glavnog tajnika izabran Josip Juričić, predsjednik brodsko-posavskog Savjeta mladih.

 - Velika mi je čast što sam izabrana za predsjednicu Savjeta mladih Republike Hrvatske. Svi članovi Savjeta donose svoje jedinstvene perspektive i vizije iz svih krajeva Hrvatske što nas čini snažnim timom koji može postići puno toga. Vjerujem u našu sposobnost za suradnju kako bismo zajednički radili na unaprjeđenju položaja mladih diljem Hrvatske - rekla je Lara Mandić, predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije i predsjednica Savjeta mladih Republike Hrvatske.