Srijeda, 04 Rujan 2013 14:23

HDSSB uputio otvoreno pismo predsjedniku sabora RH

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Poštovani gospodine predsjedniče Leko,

Nakon održane izvanredne sjednice Predsjedništva i Kluba zastupnika Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje koje je razmatralo aktualnu situaciju u Gradu Vukovaru gdje je problem uvođenja dvojezičnih natpisa s jučerašnjim danom kulminirao i pretvorio se u sukob prosvjednika - građana Grada Vukovara i Hrvatske policije, Klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru temeljem odluke najvišeg stranačkog tijela traži hitno sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora sukladno članku 220. Poslovnika, na kojoj će se otvoriti rasprava na ovu temu.

Najviše zakonodavno i predstavničko tijelo u državi ima dužnost javno raspraviti ovu alarmantnu situaciju kada se veliki broj hrvatskih građana ne slaže s postojećim zakonodavnim okvirom.

Slijedom navedenog očekujemo u najkraćem vremenskom roku sazivanje sjednice Hrvatskog sabora na kojoj će se nakon provedene rasprave donijeti obvezujući zaključci u cilju smirivanja političkih i međunacionalnih tenzija poštujući pri tom neupitnu žrtvu Grada Vukovara, simbola obrane i tragične sudbine u Domovinskom ratu.