Srijeda, 28 Kolovoz 2013 14:13

Stanje nije tako alarmantno, kao što ističe zločesta skupina

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KUTJEVAČKI GRADONAČELNIK ODGOVORIO NA OPTUŽBE DA JE GRAD U VELIKOM MINUSU  -

 

KUTJEVO – Želeći u javnost iznijeti i svoje viđenje financijskog stanja u gradu Kutjevu, gradonačelnik Ivica Nikolić sazvao je tiskovnu konferenciju, na kojoj je demantirao podatke, koje je kako on kaže, iznijela zločesta interesna skupina, te ustvrdio da stanje nije tako alarmantno. – Ovo je zadnja konferencija koju ću organizirati na ovaj način jer se ne mislim preko medija s nikim prepucavati, no morao sam se očitovati vezano za skupinu HDSSB-a i moga prethodnika koji su održali tiskovnu konferenciju, i zbog toga što su me predstavnici druge političke opcije zvali i rekli da ne stoje iza njihovih riječi. One informacije koje ste na prošloj tiskovnoj konferenciji dobili nisu potpune i u potpunosti mijenjaju sliku u gradu Kutjevu. Ta zločesta interesna skupina je iskrivila činjenice i stanje, pa se od dobre stvari napravi nešto loše – rekao je Nikolić koji je pojasnio da su iznosi troškova za dnevnice i seminare potrošeni u sklopu projekta EU u gospodarskoj zoni za poduzetnike, obrtnike, pčelare, vinare i poljoprivrednike, koji odlaze na seminare i studijska putovanja u Mađarsku, Sloveniju i Austriju s ciljem da se vidi na koji način oni koji su prije nas ušli u Europu rade.

- Prihodi dolaze u drugoj polovici više nego u prvoj što moj prethodnik jako dobro zna, a prihodi su odlukom Vlade iz 2009. godine smanjeni gradovima od koncesija mineralnih sirovina, i od prijašnjih milijun kuna koje je grad Kutjevo dobivao sada smo došli na 300 tisuća kuna. Smanjeni su i prihodi od šuma, a za to nije kriv gradonačelnik nego odluka Vlade RH. Optužuje me čovjek čije smo dugove mi vraćali protekle četiri godine, što je više nego bezobrazno – istakao je Nikolić, te najavio daleko veće punjenje proračuna u drugom dijelu godine, gdje očekuje 2,4 milijuna kuna za gospodarsku zonu, 6 milijuna kuna za kanalizaciju Bektež, 3 milijuna kuna za obilaznicu Vetovo, te ostali prihodi u 11. i 12. mjesecu. Ocjenjuje da situacija prema dobavljačima nije takva kakva je prikazana jer dobavljači su ispostavili oko dva milijuna kuna za radove u gospodarskoj zoni koji su poslije plaćeni.

Gradonačelnik Nikolić najavio je proslavu Dana grada i obilježavanje 780 godina postojanja grada Kutjeva, koji će se obilježiti nizom manifestacija.