Četvrtak, 23 Veljača 2023 13:14

Devet vijećnika iz oporbe traži prijenos sjednica Gradskog vijeća grada Požege

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA - Zajedničko priopćenje oporbenih vijećnika: Kluba SDP-a, Antonia Šarića, Josipa Matkovića i Miroslave Penave prispjelo je na e-mail naše redakcije, koje objavljujemo u nastavku: - Gradski vijećnici Mosta, vijećnik DP-a Miroslav Penava i vijećnici SDP-a  uputili su 14.12.2022. Zahtjev za izmjenu i dopunu Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Požege. Cilj Zahtjeva je da se u Poslovnik uvedu stavci kojima se regulira da se sjednice prenose izravno putem video prijenosa s poveznicom na YouTube kanalu i Službenim Web stranicama Grada Požege te da se na sjednicama potvrđuje potpuni Zapisnik umjesto Izvoda iz zapisnika kako je do sada slučaj.

Negativno mišljenje Gradonačelnika  o zahtjevu !?

O navedenom prijedlogu mišljenje daje Odbor za statutarno pravna pitanja, a u tom odboru većinu ima, naravno, HDZ. Odbor je na sjednici održanoj 15.02.2022. odbio navedeni prijedlog s obrazloženjem da županijska središta ne snimaju svoje sjednice i da bi to ometalo koncentraciju vijećnika te da je izvod iz zapisnika sasvim dovoljna informacija našim građanima. Konačnu odluku  o tome  donijeti će Gradsko vijeće 28.02.2023.g.

Zadnji po transparentnosti informiranja ali prvaci u kriminalu (zna se)

Očito instruirani od strane Gradonačelnika, članovi Odbora iznose neistine (čudno za HDZ!!??)  jer sjednice Gradskog vijeća prenose svi veći gradovi u Hrvatskoj : Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i svi gradovi u okruženju: Slavonski Brod, Nova Gradiška, Našice, Đakovo……. te smo  po tome na  dnu transparentnosti u Hrvatskoj. Uz to smo jedini  grad u Hrvatskoj koji na svojim sjednicama ovjerava izvode iz zapisnika, i jedini koji na svojim stranicama postavlja izvode zapisnika a ne zapisnike ali smo prvaci po korumpiranosti političara i onih koji su ih instalirali.

Sramotni Gradonačelnik i vijećnici HDZ-a ( i Dijana Krpan)

Na Gradskom vijeću oporbeni vijećnici konstantno  pitaju Gradonačelnika i sudjeluju u raspravama, što  Gradonačelnika često  zna izbaciti iz takta te jenaša pitanja znao nazvati  lupetanjem,  te bi zasigurno  javni prijenos do kraja ogolio njegovo bezobrazluk, neznanje i nerad. U isto vrijeme vijećnici HDZ-a služekao statisti filma u kojoj glavu ulogu ima  negativac  te bi ih (prema mišljenju glavnog glumca) prisustvo kamere moglo jako uznemiriti i remetiti njihovu neplodnu kontemplaciju.

Razgolitit ćemo privatni dernek HDZ-a i dr. Glavića

Ako Gradsko vijeće (odnosno Gradonačelnik)  ne prihvati prijedlog devetorice vijećnika, a očito je da se Gradonačelnik ne želi izložiti pogibelji upoznavanja javnosti s njegovim „stručnim, učinkovitim i staloženom“ radom,  devet vijećnika će razmotriti daljnje aktivnosti kako bi natjerale Gradonačelnika da Gradsko vijeće izvuče iz mišje rupe u kojusu ga  njegovi prethodniciuveli a on je to s istinskim žarom nastavio raditi - stoji u priopćenju oporbenih vijećnika: Kluba SDP-a, Antonia Šarića, Josipa Matkovića i Miroslave Penave.