Ponedjeljak, 01 Srpanj 2013 10:53

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Čaglin

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

OPĆINSKO VIJEĆE NEMA VEĆINU NITI JEDNOG BLOKA   - 

 

ČAGLIN – Kao posljednje od općinskih vijeća konstituirano je i Općinsko vijeće Općine Čaglin. Iako nitko od stranaka i koalicija nije ima potrebnu većinu, nego sedam glasova nasuprot sedam, konstituiranje je ipak uspjelo, jer je jedan vijećnik ispred grupacije HDZ-HSS dao svoj glas za koaliciju koju predvodi HNS-SDP-HSU.

IMG 4234Konstituiranje je ispred ureda državne uprave vodio Matija Lukić, a konstituiranju je nazočilo 13 vijećnika, jer nositelj liste HDZ-a Žarko Nemeček nije došao na sjednicu. Kako nisu mogli nitko donijeti većinu svojoj grupaciji, vijećnici HDZ-HSS su donijeli odluku da svog kandidata neće niti isticati, nego će sa jednim glasom dati potrebnu većinu za koaliciju HNS-SDP-HSU.

IMG 4236Umjesto Ivana Đurine koji je izabran za općinskog načelnika u vijeće je ušao Franjo Kanisek, umjesto Željka Garca koji je izabran za zamjenika načelnika u vijeće je ušao Zdenko Šipec s liste HNS-a, a umjesto Željka Jakopovića s liste HSS koji obnaša dužnost zamjenika župana u vijeće je ušao Tihomir Briš.

U Mandatnu komisiju izabrani su Karmela Nuić Gaćeša, Franjo Kanisek i Branko Plavi, a u Komisiju za izbor i imenovanje Snježana Anokić Rogalo, Zvonko Fridrich, Zdenko Šipec, Pero Bjelajac i Dario Kavicki.

IMG 4244Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Goran Ribičić, nestranački kandidat s liste SDP-a, a za njegovog zamjenika Franjo Kanisek s liste HNS-a.

Općinsko vijeće sada čine Žarko Nemeček, Dario Kavicki, Branko Plavi i Josip Poljaković ispred HDZ-a, Franjo Kanisek, Zdenko Šipec i Snježana Anokić Rogalo ispred HNS-a, Tihomir Briš, Pero Bjelajac i Vera Gavran ispred HSS-a, Karmela Nuić Gačeša, Goran Ribičić i Zvonimir Fridrich ispred SDP-a i Vjekoslav Đukić kao pripadnik srpske nacionalne manjine ispred liste HNS-a.