Petak, 09 Prosinac 2022 13:42

Županijski odbor HDZ-a odao počast i položio vijence povodom obilježavanja 23. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Članovi Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonskog i članovi Zajednice utemeljitelja dr. Franjo Tuđman Požega, odali su počast, položili vijence i zapalili lampione podno biste prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu ispred zgrade Veleučilišta u Požegi, a povodom obilježavanja 23. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja HDZ-a i hrvatske države.

IMG 9507

Nakon polaganja vijenca i lampiona, predsjednice ŽO HDZ požeško-slavonskog Antonija Jozić je istakla: - Okupili smo se ovdje odati počast našem prvom predsjedniku RH i utemeljitelju Hrvatske demokratske stranke koji je poveo hrvatski narod u ostvarenje tisućljetnog sna. Mislim da ćemo tek u godinama koje dolaze, spoznati pravu vrijednost dr. Franje Tuđmana, njegove ideje koje su se ostvarivale i za vrijeme njegova života, uspostava neovisne i suverene Republike Hrvatske koja je izborena teškim i krvavim ratom, zajedno sa svim našim braniteljima, ali isto tako i ideje moderne države.

Predsjednik "Zajednice utemeljitelja dr. Franjo Tuđman" Požega, Robert Ostrun je rekao: - Moramo se sjetiti i razmisliti o ostavštini dr. Franje Tuđmana, on je uvijek davao najbolje hrvatskom narodu – ljubav, zajedništvo i praštanje. Upravo u ovo adventsko vrijeme, te vrijednosti su nekako u fokusu. Što dalje idemo, njegova ostavština postaje sve veća i bogatija. Prvi Hrvatski predsjednik ostat će zauvijek zapisan zlatnim slovima u Hrvatskoj povijesti.IMG 9508