Četvrtak, 13 Lipanj 2013 13:02

Ne traži 30 dana prilagodbe – odmah treba otvoriti bazene i pronaći investitore!

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

VINKO KASANA OD ANTUNA HARAMIJE PREUZEO DUŽNOST GRADONAČELNIKA LIPIKA  -

 

LIPIK - Dosadašnji gradonačelnik Lipika Antun Haramija(HDZ) službeno je predao dužnost novoizabranom gradonačelniku Vinku Kasani (HDZ) no, još uvijek se ne zna tko će biti predsjednik gradskog vijeća. - O tome se razgovara ovih dana a sve će biti poznato do prve sjednice zakazane za 21. lipnja – kratko je kazao Vinko Kasana.

   Na proteklim lokalnim izborima građani su najviše glasova dali Hrvatskoj demokratskoj zajednici( 1218 ili 43,55 posto) pa će ta stranka u vijeću imati 8 vijećnika. Koalicija HSS-SDP-HSLS-HSU je osvojila 5 vijećničkih mjesta a dvije nezavisne liste građana svaka po jedno vijećničko mjesto. Slijedom odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina broj članova vijeća povećat će se za još dva iz redova srpske nacionalne manjine i to s koalicijske liste i nezavisne liste građana čiji je nositelj bio Ivan Molnar. Inače, dok se čeka prva sjednica novog gradskog vijeća, gradonačelnik već ubrzano radi. Posla je, kaže, puno i ne traži ni stotinu a ni trideset dana za prilagodbu. - Za trideset dana namjeravam već podnijeti prvo izvješće o tome što sam napravio. Prilikom primopredaje sam odmah kazao kako ćemo kao Grad učiniti sve, iako nismo vlasnici tvrtke, da ZRC-ovi bazeni ovog ljeta budu otvoreni pa su evo, jutros radnici našeg komunalnog pogona i javnih radova počeli čistiti okoliš. Imao sam i sastanak s predstavnicima ZRC-a i njihovog Nadzornog odbora i dogovoreno je kako se slijedećih dana moraju otkloniti svi eventualni kvarovi i problemi na bazenima. Vatrogasci će ih isprati, javljaju se i druge udruge sa željom da pomognu i uvjeren sam kako će bazeni 1. srpnja biti otvoreni. Nadalje, počeli smo već raditi i na promidžbi naših poduzetničkih zona jer mi je kao gradonačelniku prioritet dovesti investitore koji će otvoriti nova radna mjesta u Lipiku obzirom da trenutno imamo oko 500 nezaposlenih ljudi – kazao je Kasana. Dodao je i kako je u tijeku reorganizacija gradske uprave s napomenom da nitko od zaposlenika neće dobiti otkaz.

   Antun Haramija gradonačelnik Lipika je bio osam godina te još toliko dogradonačelnik.  Sada se sprema u mirovinu. - Obzirom na okolnosti u kojima sam obavljao dužnost gradonačelnika, a posljednji mandat je obilježila izrazita ekonomska kriza, prilično sam zadovoljan onim što sam napravio. Osobito su pozitivni pomaci vidljivi u infrastrukturi. Žao mi je međutim, što nijedna Vlada nije uspjela riješiti pitanje ZRC-a – kazao je Haramija.   (vm)