Subota, 03 Rujan 2022 16:23

Odgovor HDZ-a na izjave Peđe Grbina o pljački INE nije trebalo dugo čekati

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Samo nekoliko sati nakon što je predsjednik SDP-a Peđa Grbin gostovao u Požegi, te dao nekoliko izjava o pljački INE za koju odgovornost prebacuje na HDZ i Vladu Plenkovića, hitno je sazvana tiskovna konferencija Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije. Odgovore na napade Peđe Grbina ponudila je predsjednica ŽO HDZ-a Antonija Jozić, a tiskovnoj su nazočili predsjednici GO HDZ-a Lipika Vinko Kasana, Požege Borislav Miličević, Pleternice Marije Šarić i Kutjeva Josip Budimir, općine Velika Vjekoslav Potočanac i predsjednik Mladeži HDZ Matijas Buće.

 - Umjesto da danas imamo oporbu koja bi trebala imati iste nacionalne interese kao i Vlada RH, pogotovo u ovom slučaju INE i svjedočimo nastupu Peđe Grbina predsjednika SDP-a, koji se u ovom slučaju postavlja kao profiter i hrvatskim građanima pokušava prodati tezu da je za slučaj INE kriva Vlada RH i njen premijer Andrej Plenković. Danas u Hrvatskoj institucije koje se bave ovakvim stvarima su neovisne, nepristrane, slobodne u svom radu i zaista ne štite nikoga po bilo kakvoj liniji. Ovaj slučaj su pomogle otkriti hrvatske institucije, i to dovoljno govori o našoj snažnoj odlučnosti u borbi protiv korupcije. I predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH tražio je odgovornost ne samo uprave s hrvatske, nego i sa mađarske strane.

SDP uporno pokušava plašiti hrvatske građane, a sada plaše hrvatske umirovljenike govoreći da su se tim novcem iz INE mogli utrošiti za dodatke umirovljenicima. Podsjećam da je Hrvatska Vlada zaustavila ovu situaciju, da je krađa spriječena, da je novac uplaćen u državni proračun, a slijedeći tjedan Vlada izlazi sa sveobuhvatnim mjerama pomoći ne samo umirovljenicima, nego i ostalim građanima, školama, vrtićima, institucijama i poduzetnicima pomoći uslijed rasta cijene energenata. Vlada RH će nastaviti odlučno i odvažno boriti se sa svim izazovima današnjice pa i s ovim izazovima INE, u interesima hrvatskih građana.