Subota, 03 Rujan 2022 14:13

SDP i Peđa Grbin traže odlazak HDZ-a s vlasti jer su sa desetak i stotina milijuna već prešli na pljačkanje milijarde kuna

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Gradski obor SDP-a Požege ugostio je u ovo festivalsko vrijeme u Požegi, predsjednika središnjice SDP-a, Peđu Grbina koji se tom prilikom obratio medijima i poslao poruke javnosti Hrvatske. Njegovi domaćini su bili dr. sc. Dinko Zima, predsjednik požeškog SDP-a, mr. sc. Mitar Obradović, predsjednik požeško-slavonskog SDP-a, saborska zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić te okupljeni članovi SDP-a grada Požege.

Kao uvodničar Mitar Obradović je istakao da je u u Požegi rujan mjesec, mjesec festivala, mjesec kada se priča o vinu i pjesmama, a Požežani uglavnom pričaju o pljački INE u Hrvatskoj. Sama pljačka nije nešto posebno što se tiče načina izvođenja, već je posebna po iznosu koji doseže milijardu kuna. Kroz protekla desetljeća u Požegi i Požeštini se također dešavalo puno sličnih slučajeva, a Obradović je podsjetio samo na tri: - Tvrtka Tofrado i njen dug Hrvatskim šumama, kojima su upravljali HDZ-ovci od 15 milijuna kuna, nitko nije odgovarao, svi su ostali na broju, jedino su građani vraćali tu obvezu, cijela Hrvatska je upoznata kako požeški političari namještaju natječaje javne nabave, a zadnje je namještanje natječaja ŽUC-a, ravnatelju koji je to namještao nije se desilo ništa, ostao je ravnatelj. Očito HDZ u Požegi kao i u Hrvatskoj namješta natječaje, izvlače novce za svoje stranačke potrebe i potrebe svojih članova. Način ponašanja oni očito ne mogu promijeniti, jedino mi možemo promijeniti njih.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da obilazi cijelu Hrvatsku te saznaje da su u Karlovcu HDZ-ovci krali željezo, a ovdje u Požegi možemo o krađama govoriti danima. No najbolje što smo vidjeli je namještanje natječaja za energetsku obnovu zgrada u Požegi, koja je trebala dići cijenu energetske obnove koju bi građani platili iz svojih džepova. - U ovoj zemlji apsolutno nije više ništa sveto. Za ovu pljačku u kojoj je netko maznuo milijardu kuna nije nitko odgovoran. Realnost je da je HDZ-ovac iz INE preko HDZ-ovke iz Vinkovaca, Plenkovićevog prijatelja, izvukao milijardu kunba. Zašto nitko nije ponudio odgovore, tko je to naložio. Zašto regulatorna agencija i njen ravnatelj koji je izašao iz pritvora zbog afere vjetroelektrana Krš Pađene, također vrijedne milijardu kuna, odobrio ovaj plinski biznis iako ta tvrtka nije udovoljavala uvjete i nova krađa milijardu kuna.

Zar bi mi time trebali biti zadovoljni, što HDZ-ovci diljem Hrvatske dolaze u priliku krasti i uzimati milijune - rekao je Grbin koji napominje da je jedna banka u stranom vlasništvu primijetila nešto sumnjivo u plinskom poslu i to prijavila, a mi bi sada za to trebali biti zahvalni Plenkoviću.

 - Kada se kradu milijarde kuna, Vlada Andreja Plenkovića nije odgovorna. Za što je onda odgovorna, što radite, što je vaš posao. Građani su izabrali Vladu da nešto radi, da osigura da se u Hrvatskoj ne krade i da se novac koji plaćaju hrvatski građani u proračun bude iskorišten da nam svima bude bolje. Plenkovićeva Vlada ne može osigurati niti da se ne krade niti da novac građana bude upotrijebljen da se u Hrvatskoj živi bolje. Dok ova korumpirana Vlada ne bude promijenjena u Hrvatskoj se neće moći živjeti.