Ponedjeljak, 03 Lipanj 2013 08:11

Novi župan Alojz Tomašević uvjerljivo odnio pobjedu

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

IZBOROM ALOJZA TOMAŠEVIĆA HDZ NASTAVLJA SVOJ KONTINUITET U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI  -

POŽEGA – Drugi krug je donio i uvjerljivu pobjedu HDZ-u u utrci za požeško-slavonskog župana. Njihov kandidat Alojz Tomašević, po svim predviđanjima bio je izborni pobjednik, što su dokazali i rezultati u izbornoj noći. Alojz Tomašević je pobijedio svog protivnika sa 60,54%, naspram 35,76% koliko je dobio Vicko Njavro ispred SDP-a. Tomaševiću je podršku davao i HSP dr. Ante Starčević, dok je Njavri podršku dao HSU.IMG 1606

 

Od upisanih 68.471 birača na izbore za župana izašlo je 31.527 glasača ili 46,04%. uz nevažećih 1.165 listića Alojz Tomašević dobio je 19.085 glasova, dok je Vicko Njavro dobio 11.275 glasova birača. Kako je u prvom krugu Alojz Tomašević dobio 15.702 glasova birača, vrlo uspješna i angažirana kampanja koju je vodio HDZ u dva tjedna do drugog kruga donijela mu je dodatnih 3.383 glasa (uz preko 6% manju izlaznost nego u prvom krugu) što mu je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu.

 - Ja sam sve vrijeme govorio da pobjeda HDZ-a i nastavak kontinuiteta u županiji nije upitan. Ponosan sam što smo ostvarili ovaj dobar rezultat i da mogu nastaviti ovaj kontinuitet. Nikada ne treba sumnjati u HDZ, jer mi smo snaga, mi smo pobjednici. Poručujem mojim dragim biračima koji su dali glas HDZ-u jer oni su garancija da pred nama stoji budućnost za koju smo se borili prije 20 godina. Zahvaljujem i svim ljudima koji nisu glasali za nas, a ja ih pozivam neka budu zajedno s nama u stvaranju nove budućnosti naše županije – istakao je vrlo raspoloženi Alojz Tomašević, koji je imao za to i razloga, jer svojim prvim angažmanom u politici nakon dugogodišnje uspješne vojne karijere, uspio je odnijeti pobjedu i u političkoj borbi.IMG 1600

 

Pred velikim skupom u prostorijama HDZ-a koju su ubrzo nakon prvih rezultata pohodili brojni članovi HDZ-a i koalicijskih partnera HSP dr. Ante Starčević, HSS-a, HSLS-a i Hrvatskih umirovljenika obratio se i predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Franjo Lucić. -  Izuzetno sam zadovoljan ovim rezultatima i ovom pobjedom imat ćemo jedan od najboljih rezultata HDZ-a u Hrvatskoj. Naš program razvoja uključuje sve lokalne jedinice, sve gradove i općine, a sada i grad Požegu. Evo nakon deset godina i u grad Požegu dolaze mladi ljudi, ljudi koji će provoditi gospodarski program, program koji ima budućnost. Sa zaista puno radosti primio sam ovaj rezultat i zahvaljujem se svim biračima. To sam ja slutio, osjetio da narod to želi – rekao je Franjo Lucić, koji je kao predsjednik ovaj puta zaista imao razloga za zadovoljstvo.

IMG 1612

 

Zadovoljna rezultatima bila je i Kristina Čuljak iz HSP dr- Ante Starčević koji je prvi pristupio u koaliciju s HDZ-om. – Ovo je samo nastavak dobrih rezultata koji smo počeli zajedno s izborima za EU parlament. Dokaz je da se dižemo, dokaz je to da se desnica mora ujediniti i da zajedno može ostvarivati ovakve dobre rezultate – dodala je Kristina Čuljak, član Središnjeg odbora HSP AS.

 

Kako je i supruga Alojza Tomaševića predosjećala i bila sigurna u pobjedu tijekom dana je već napravila veliku pobjedničku tortu koju su prvi zajedno razrezali novi župan Alojz Tomašević i novi požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

IMG 1642