Srijeda, 17 Studeni 2021 18:29

Gradski odbor HDZ-a Požega organizirao paljenje lampiona u Vukovarskoj ulici u sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, već tradicionalno Gradski odbor HDZ-a Požega organizira paljenje i postavljanje lampiona u Vukovarskoj ulici u Požegi. Uz članove predsjedništva GO HDZ-a sudjelovali su i predsjednici Temeljnih ogranaka HDZ-a grada Požega, predsjednici Općinskih i Gradskih odbora HDZ-a sa područja Požeštine, predsjednica i članovi predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije.

 „Uistinu u ove teške i potresne dan, čovjek jednostavno ostaje bez riječi. No, sjećanja na hrabra djela tih ljudi koji su utkali svoje živote u temelje hrvatske države živa su među nama i nadamo se da ćemo kroz ovu tradiciju to prenijeti i na generacije koje dolaze.“– rekao je predsjednik Gradskog odbora prof. dr. sc Borislav Miličević.

“Tradicionalno, večer uoči obljetnice pada herojskog grada Vukovara, uoči obljetnice teških stradanja Škabrnje, okupljamo se u našim gradovima i općinama, te paljenjem lampiona odajemo onu dužnu počast svim žrtvama Domovinskog rata, žrtvama Vukovara i Škabrnje. Trideseta je obljetnica stradanja, moramo uvijek i iznova sjećati se, ponavljati da se Hrvatska branila u Domovinskom ratu. A svi oni koji su svoje živote položili na oltar Domovine, položili su ih zato što su branili dostojanstvo Republike Hrvatske, branili su obitelji, branili su dom i domovinu. Neka im je vječna hvala i slava, a sutra, u Vukovaru osobno ću prisustvovati Koloni sjećanja i svetoj misi koja će biti na Vukovarskom groblju i tako, još jednom, odati dužnu počast svim žrtvama domovinskog rata.”- rekla je predsjednica Županijskog odbora HDZ i županica Antonija Jozić.

Sve okupljene kao domaćin pozdravio je predsjednik GO HDZ-a Požega dr. sc. Borislav Miličević, i pozvao da postave svoje lampione duž Vukovarske ulice, a nakon polaganja predsjednica ŽO HDZ-a Antonija Jozić povela je molitvu. Lampione su postavili i podno biste prvog hrvatskog predsjednika dr. sc. Franje Tuđmana koja je ispred Veleučilišta u Požegi.