Četvrtak, 18 Travanj 2013 10:19

Zajedno za grad Požegu i županiju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SDP I HSU POTPISALI KOALICIJSKI SPORAZUM ZA LOKALNE IZBORE  -

POŽEGA – U nazočnosti čelnika SDP i HSU ove dvije stranke su potpisale koalicijski sporazum kojim su dogovorili zajedničku suradnju na predstojećim lokalnim izborima. Koalicijski sporazum su potpisali za nivo županije predsjednik ŽO SDP-a Zdravko Ronko i predsjednik ŽO HSU Branimir Ščulac, dok su sporazum za grad Požegu potpisali predsjednik GO SDP-a Rastislav Navratil i predsjednik GO HSU Svetislav Marić.

IMG 6639O potpisanom sporazumu i zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima Zdravko Ronko je istakao: - Ovim sporazumom na zajedničkim osnovama vodili smo računa i o populaciji koja je u prošlosti sačuvala određene vrijednosti, stvorila nove vrijednosti kako bi mi mogli nastaviti dalje, a da se danas nalaze u izuzetno teškoj situaciji. Iz tog razloga smo na ovoj razini zajedništva upravo zato da bi kroz županijsku i lokalnu razinu pokušali stvarati još bolje i kvalitetnije uvjete za život naših sugrađana. Mi smo i kroz naš program koji je bio izuzetno blizak kod obje stranke, činili i svjedočili našoj brizi za umirovljenike. Naši umirovljenici koji imaju niža primanja uvijek su bili u fokusu socijalnog programa grada Požege, kroz pomoći u režijama, jednokratnih pomoći, pomoći za liječenje, kroz dodatak za umirovljenike s manjim mirovinama što čine samo dva grada u Hrvatskoj. Dakako da ćemo te programe provoditi i dalje jer ćemo sigurno dobiti podršku građana za ova naša nastojanja.

Pohvalno o sporazumu izrazio se i Branimir Ščulac. – Mi već duže vrijeme prepoznajemo svu brigu koju grad Požega i ŽO SDP-a pruža prema umirovljenicima. Mi kao jedina parlamentarna stranka umirovljenika i naš osmišljeni program je u skladu s programom našeg koalicijskog partnera. HSU u ovoj koaliciji ostvaruje one rezultate koji prije nisu bili ostvarivani, a ovim sporazumom ostvarujemo bolje našim umirovljenicima koji su uz branitelje podnijeli najveći teret Domovinskog rata. Moramo se boriti protiv osiromašenja i za poboljšanje egzistencije. Upravo to je i program našeg koalicijskog partnera.