Utorak, 25 Svibanj 2021 19:40

Dariu Ivkoviću potporu za drugi krug dao vrh HDZ-a županije i ministar financija Zdravko Marić

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

VELIKA - Kandidat za načelnika općine Velika Dario Ivković, ispred HDZ-a sprema se za drugi krug koji će se održati u nedjelju 30. svibnja. Potporu su mi došli dati i čelnici HDZ-a Požeško-slavonskog prof. dr. sc. Željko Glavić, predsjednik ŽO HDZ-a i izabrani gradonačelnik grada Požege, upravo imenovana nova županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i njen zamjenik Ferdinand Troha, izabrani vijećnici u Općinsko vijeće Velike i ministar financija Zdravko Marić.

Sastali su se u gospodarskom dvorištu nove Poduzetničke zone općine Velika koja ima veliku perspektivu u razvoju općine. U posljednjih nekoliko godina općina Velika je postala dom za nekoliko velikih tvrtki i gospodarstvenika, a i danas je veliko gradilište za nekoliko investicija, posebno u turizmu.

IMG 7598 - Drago mi je da je u našu Veliku došao i ministar Marić dajući nam potporu za našu pobjedu u drugom krugu. Nadam se da će birači prepoznati naš program i mi idemo do pobjede u drugom krugu. Razlika nije velika i to ćemo stići na izborima u nedjelju - istakao je Dario Ivković.

 - Ovdje u Požeško-slavonskoj županiji prisustvovao sam primopredaji jedine županice u RH Antonije Jozić, a posjetio sam i općinu Velika. Razgovarali smo o novim idejama za Požeško-slavonsku županiju, za grad Požegu s novim gradonačelnikom Željkom Glavićem. Za ovu županiju su lijepe i perspektivne godine ispred i siguran sam da će to svi prepoznati. Evo ovdje ovaj pogon koji više nije u upotrebi ima već puno ideja i danas sutra to će biti i poduzetnički inkubator jer postoje interesi renomiranih kompanija i šire. To je pozitivna stvar za ovu općinu i županiju, a centralna država mora prepoznati ove ideje i projekte koje imate. Država će dati pomoć, a općina Velika je proteklih godina uz pomoć financijske decentralizacije polučila značajan financijski efekt i svoj proračun podigla sa 6 milijuna na preko 11 milijuna kuna. Ta sredstva se mogu uložiti u komunalnu infrastrukturu - istakao je ministar Marić.

Predsjednik ŽO HDZ-a Željko Glavić osvrnuo se na priču da se u Velikoj zapravo bore dva HDZ-ova kandidata, što je nazvao spinom. - Nema dva HDZ-a, ima samo jedan HDZ a naš kandidat za načelnika općine Velika je Dario Ivković. HDZ je protekle 4 godine u Velikoj puno napravio. Iz velikih financijskih problema izvukao općinu Velika, doveo u situaciju da može mirno i uspješno raditi nove projekte i to će HDZ raditi i u slijedećem mandatu, kada pobijedimo u drugom krugu u nedjelju 30. svibnja sa kandidatom Dariom Ivkovićem.