Nedjelja, 09 Svibanj 2021 09:46

Predstavljamo ljude kojima politika nije pisala životopise, a politici mogu dati puno pozitivnog

Ocijeni sadržaj
(25 glasova)

Kandidat za požeško-slavonskog župana Josip Ređo i zamnjenicu župana Vedrana Vondrak ispred koalicije stranaka MOST, Domovinski pokret i Nezavisni za Požeško-slavonsku županiju. To su osobe kojima politika do sada nije pisala životopise, radili su do sada uspješno u realnom sektoru i zdravstvu, a sada bi to htjeli pokazati i u politici, pokazati nešto novo, poštenije, transparentnije. Nisu nikada ovisili o politici, no smatraju da politici i Požeško-slavonskoj županiji mogu dati nešto novo, nešto više, nešto bolje za sve stanovnike županije. 

Josip Ređo, kandidat za župana Požeško-slavonske županije rođen je 1985. godine u Požegi, danas s obitelji živi u Brestovcu, oženjen je i otac je dvoje djece. Dijete je dragovoljca Domovinskog rata odlikovanog Spomenicom Domovinskog rata i člana UHDDR-a.

Djetinjstvo je proveo u Kutjevu gdje je pohađao osnovnu školu. Srednju ekonomsku školu pohađao je i završio u Požegi nakon čega odlazi na studij u Osijek i 2007. godine završava Ekonomski fakultet u Osijeku i stječe zvanje diplomiranog ekonomista. 2017. godine završava strukovno obrazovanje za poljoprivrednike iz Programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Po završetku fakulteta vraća se u svoje rodno Kutjevo i zapošljava u Kutjevu d.d. kao pripravnik gdje prolazeći sve poslovne razine, 2018. godine biva imenovan Predsjednikom Uprave Kutjeva d.d. – jednog od najvećih poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača Republike Hrvatske i Regije.

Osim funkcije predsjednika Uprave Kutjeva d.d. u svojoj poslovnoj karijeri obnašao je i druge visoko odgovorne funkcije jedinog člana Uprave Kutjeva d.d., Izvršnog direktora u Kutjevu d.d., direktora Komercijalnog sektora u Kutjevu d.d., direktora Kutjevačkog podruma d.o.o., jedinog člana Uprave Đakovačkih vina d.d., člana Nadzornog odbora Đakovačkih vina d.d. i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Đakovačkih vina d.d.

Bio je predsjednik Udruženja vinarstva Republike Hrvatske i član Vijeća za praćenje i unapređenje stanja u vinogradarstvu i vinarstvu pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja iz područja kako gospodarstva, tako i za doprinos društvenom životu zajednice, a danas se bavi poduzetništvom.

 

Vedrana Vondrak, kandidatkinja za zamjenicu župana Požeško-slavonske županije rođena je 1985. godine u Pakracu, živi u Lipiku, majka je dvoje djece. Odrasla je u velikoj obitelji i sve što je do sada stekla može zahvaliti njihovoj beskompromisnoj podršci.

Osnovnu školu pohađala je u Lipiku kao prva poslijeratna generacija. Nakon završene osnovne škole upisala je i završila opću gimnaziju u Pakracu, a zatim je 2004. godine upisala Medicinski fakultet u Zagrebu. Diplomirala je 2010. godine i stekla naziv Doktor medicine te 2017. godine položila specijalistički ispit iz fizikalne medicine i rehabilitacije. 2017. godine upisala je Doktorski studij na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Po završetku specijalizacije vraća se na svoje radno mjesto u Toplicama Lipik gdje je odmah po povratku izabrana za predsjednicu Stručnog vijeća te se, kao i danas, zalaže za stručni razvoj i napredak Toplica i zaposlenika svih djelatnosti. Također, u suradnji sa Domom hrvatskih veterana u Lipiku brine o zdravstvenom stanju zajedničkih korisnika.

Suosnivač je Sekcije specijalizanata fizikalne medicine i rehabilitacije u Hrvatskoj, osnovane 2013. godine, a 2014. godine, kao predsjednica Sekcije, sudjeluje na sjednicama Upravnog odbora Hrvatskog društva fizikalne i rehabilitacijske medicine zastupajući mlade liječnike, njihove probleme i stavove sa ciljem unapređenja struke.

Od 1995. do 2017. godine aktivno se bavi rukometom igrajući za ženski rukometni klub Lipik. 2006. godine proglašena je najboljom sportašicom grada Lipika.

2015. godine postaje liječnica Hrvatske ženske A nogometne reprezentacije sa završenim UEFA-inim certifikatom. Prateći ih na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim utakmicama imala je prilike vidjeti i upoznati različite svjetske metropole, kulture i običaje.

Za nešto novo u politici oni traže Vaš glas na Lokalnim izborima 16. svibnja. Upravo taj Vaš glas može donijeti novu, bolju i transparentniju politiku u Požeško-slavonsku županiju.