Subota, 08 Svibanj 2021 11:52

Mladi magistar strojarstva želi osigurati da Požega bude idealno mjesto za život i podizanje obitelji

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

RAZGOVOR S POVODOM: Antonio Šarić, nositelj liste za Gradsko vijeće grada Požege ispred liste MOST-a  -

Požežanin Antonio Šarić, nositelj je liste za Gradsko vijeće grada Požege ispred liste MOST-a, koji je kao mlad i obrazovan čovjek uvidio da puno toga treba mijenjati u njegovom rodnom gradu, pa da postane idealno mjesto za život i podizanje obitelji. Iako trenutno radi u Zagrebu nakon fakulteta strojarstva želja mu se vratiti u rodni kraj. Prepoznao je slične ideje kod MOST-a te se odlučio angažirati politički na ovim Lokalnim izborima da pokuša nešto promijeniti. Porazgovarali smo s njim i dobili zanimljive odgovore koje dijelimo i sa vama čitateljima.

Za početak predstavite se široj javnosti i posebno građanima grada Požege, čije povjerenje tražite na ovim izborima.

 - Drage i poštovane Požežanke, časni i čestiti Požežani želim da vas kroz ovaj razgovor upoznam s mojom osobnošću i predstavim vam se. Obzirom da svojim glasom dajete povjerenje da vaše interese zastupam u Gradskom vijeću, važno je da Vam na pitanja odgovorim i tako se predstavim. 

Rođen sam u Požegi 1992. godine. Nakon završene osnovne škole i prirodoslovno-matematičkog smjera požeške Gimnazije upisujem studij strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu gdje stječem zvanje magistra inženjera strojarstva. 2018. godine poslovnu karijeru započinjem u tvrtki Rimac automobili, koja u 10 godina postojanja zapošljava 1.000 ljudi i Hrvatsku pozicionira na svjetsku scenu autoindustrije.

Kako ste uvidjeli da je gradu Požegi potrebna promjena, posebno za mlade ljude ?

 - Za vrijeme prvog lockdowna prošle godine, proveo sam 3 mjeseca u Požegi radeći od kuće jer mi radno mjesto to omogućuje. Kroz taj period dodatno sam uvjeren i siguran da je Požega idealno mjesto za život i podizanje obitelji. No za mnogo mladih koji trebaju biti temelj zajednice, nažalost to nije moguće. Egzistencija im je onemogućena jer nisu i ne žele biti podobni lokalnoj korumpiranoj i nemoralnoj vlasti koja umjesto dobrobiti građana za cilj ima isključivo osobni interes. Ukradena nam je nada da se može drukčije. Čvrsto vjerujem da je na mladim generacijama odgovornost da se protiv pošasti korupcije bore te da svojom kreativnošću i novim idejama konkretno mijenjaju i osvježe svoju zajednicu.

Što bi to mijenjali u gradu Požegi a posebno politici koja se vodi u gradu Požegi ?

 - Ovom gradu je dosta politike. Promjena koju nudim prije svega je isključivo rad i djelovanje koje kao glavna svojstva ima moral, etiku, transparentnost i ljubav za svoj Grad! U Gradskom vijeću Grada Požege predstavnici s liste MOST-a i ja bit ćemo korektiv odlukama koje su na štetu građana, a podupirat ćemo one koji su u svrhu napretka zajednice. Kao mladi i kreativni predlagat ćemo nova rješenja. Kroz dosadašnje radno iskustvo u perspektivnoj tvrtki učim i shvaćam da se isključivo radom, odgovornošću, kretivnošću i vjerom u to što činimo može postići vrhunski rezultat. Takav koncept primjenjiv je na sve, od škole, sporta, kulture, poljoprivrede, industrije, poduzetništva do upravljanja Gradom. Može se i u Požegi, no moramo drukčije. Promjena na dobro ne dolazi preko noći i zahtjeva osobni napor svakog pojedinca!

Što biste poručili biračima koji budu izlazili na glasovanje 16. svibnja ?

 - Početni napor u ovoj borbi za dobro i bolje je izlazak na izbore. Zato Vas pozivam da se odvažite i to učinite. Jedino zajedno možemo ovu sredinu učiniti poželjnom za život. Glasajte jer itekako Vas se tiče i imate za koga! S vjerom u dobro i Grad jednakih prilika.