Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021 12:59

Koga biste željeli za Požeško-slavonskog župana u narednom mandatu?

Ocijeni sadržaj
(39 glasova)

Samo za čitatelje tjednika Kronika požeško-slavonska postavljamo pitanje koga bi željeli za požeško-slavonskog župana.

Da li bi željeli da ostane Alojz Tomašević, župan koji je odlično obavljao svoju dužnost u dva do sada mandata i po svim ocjenama kao župan napravio najviše od svih župana do sada? Brojni su projekti iza njega, a pogotovo nekoliko velikih projekata je u realizaciji. Dva najveća projekta koji traže i najveću pripremu su tek pred realizacijom Akumulacija Kamensko i brza cesta s obilaznicom Požega - auto cesta. On bi za sada bio nezavisni kandidat pošto nije član niti jedne stranke.

Želite li da to bude po prvi puta županica Antonija Jozić, koja je uspješna gradonačelnica grada Pleternice u također dva mandata? Ona je vrlo uspješno vodila ovaj grad i stavila ga u vrh gradova po osvajanju projekata koji se financiraju iz EU sredstava ili državnih i sredstava ministarstava. Brojne investicije su tako došle u grad Pleternicu i grad se ubrzano razvija što se tiče gradske infrastrukture. Ona je članica HDZ-a i bila bi kandidatkinja koju podupire ta stranka.

Želite li da to bude mladi Luka Samardžija, obrazovan i kako kažu još uvijek ne okaljan u niti jednoj aferi, a s mnogo vizija za ovu županiju? Političko iskustvo je stekao u SDP-u koji zadnjih mandata nije uspio osvojiti neku značajniju funkciju u političkom planu na lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Upravo i njegov moto je bez korupcije, nepotizma, obrazovanje i poštenje bili bi uvjet za dobivanje funkcija a ne podobnost i stranačka pripadnost. On je član SDP-a i bio bi kandidat kojega podupire ta stranka.

Želite li da to bude Josip Ređo, također obrazovani mladi čovjek koji je cijelo vrijeme iskustvo stjecao u realnom sektoru, u tvrtkama koje se bave proizvodnjom? Bio je i na najvišim funkcijama u nekadašnjem kombinatu Kutjevo d.d. Do sada se nije puno politički angažirao, a prvi je puta kao kandidat za Sabor RH izašao na listi MOST-a prošle godine. Kako se priča o zajedničkom izlasku na izbore Domovinskog pokreta i MOST-a on bi trebao biti kandidat za župana i te dvije stranke bi ga podupirale.

Medij

Koga biste željeli za Požeško-slavonskog župana u narednom mandatu?
Alojz Tomašević
Antonija Jozić
Luka Samardžija
Josip Ređo
Netko drugi
Created with QuizMaker