Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021 08:01

HSS nisu masovno napustili članovi - ostalo je 575 aktivnih članova

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Ovim priopćenjem obavještavamo javnost da članstvo Hrvatske seljačke stranke na području županije Požeško-slavonske nije masovno istupilo kako je to bilo medijski najavljeno.

Od 575 trenutno aktivnih članova istupnicu je do sada zatražilo samo troje članova.

Na radnom sastanku koji je prije nekoliko dana održan u Požegi uz predsjednike i predstavnike Gradskih i Općinskih organizacija nazočili su i Zamjenik predsjednika HSS-a Davor Vlaović i Glavni tajnik HSS-a Željko Lenart.

Na sastanku je predloženo da se za posebnog koordinatora HSS-a za Požeško-slavonsku županiju imenuje Dragan Marukić iz Trenkova – općina Velika što je i učinjeno 10.03.2021. od strane Predsjedništva HSS-a.

Imenovani koordinator ima pravo i obvezu pregovaranja sa svim političkim strankama na županijskoj razini, potpisivanje koalicijskih sporazuma i kandidacijskih lista za Lokalne izbore 2021. godine na razini pripadajućih gradova i općina.

Na kraju sastanka Davor Vlaović i Željko Lenart ukratko su izvijestili  o stanju u HSS-u i proteklim stranačkim zbivanjima te budućim koalicijama gdje su naglasili da je stav Predsjedništva i predsjednika Kreše Beljaka da gradske i općinske organizacije imaju potpunu slobodu u mogućnostima koaliranja s drugim strankama, a sve u interesu HSS-a - stoji u priopćenju koje potpisuje Dragan Marukić posebni koordinator HSS-a za Požeško-slavonsku županiju.