Subota, 27 Veljača 2021 08:36

HDZ izašao sa odlukama: Prof. dr. sc. Željko Glavić kandidat za požeškog gradonačelnika a Antonija Jozić za požeško-slavonsku županicu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Na sinoćnjoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije pala je odluka o novim kandidatima za gradonačelnika grada Požege i županicu Požeško-slavonske županije, nakon što HDZ mijenja oba kandidata iz svojih redova za ove čelne funkcije. Kako je sadašnji gradonačelnik Darko Pulkjašić opterećen aferama ispao iz konkurencije mijenja se kandidat HDZ-a na čelu grada Požege, a dosadašnji kandidat i župan požeško-slavonske županije Alojz Tomaševbić više nije u članstvu HDZ-a i ovdje je došlo do promjene.

O svemu se priopćenjem obratio ŽO HDZ-a požeško-slavonski i predsjednik prof. dr. sc. Željko Glavić: - Na  sjednici Županijskog odbora HDZ-e Požeško-slavonske županije izglasana je odluka da kandidatkinja za županicu Požeško-slavonske županije na predstojećim lokalnim izborima iz redova Hrvatske demokratske zajednice bude Antonija Jozić, univ. bacc. oec.

Članovi Županijskog odbora HDZ-e Požeško-slavonske županije također su podržali odluku Povjerenstva HDZ-e Grada Požege da kandidat za gradonačelnika Grada Požege bude prof. dr. sc. Željko Glavić."

Ovo je prvi puta da za župana imamo kandidatkinju ispred HDZ-a, Antoniju Jozić, što je i do sada bila rijetkost u HDZ-u, uglavnom su to bili muški kandidati. Antonija je bila uspješna gradonačelnica grada Pleternice, koji je po privlačenju europskih sredstava i projekata općenito u vrhu hrvatskih gradova.

Kako su one mlade snage HDZ-a u koje su svi vjerovali, pokazale dozu nezrelosti i opteretile se brojnim aferama, za neke će se tek saznati u budućem vremenu, tešku ulogu morala je prihvatiti stara garda HDZ-a. Kao uspješan ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, kao predsjednik ŽO HDZ-a čije kormilo je također preuzeo nakon problema u HDZ-u, sada će se uhvatiti u koštac i sa vraćanjem povjerenja građana u HDZ, koja u zadnja dva mandata nisu bila uvjerljiva.