Srijeda, 13 Siječanj 2021 08:20

HSS Požeško-slavonske županije odlukom istupio iz HSS Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Hrvatska seljačka stranka - Županijski odbor Požeško-slavonske županije na svojoj elektronskoj sjednici većinom glasova donio je Odluku o privremenom istupanju iz HSS Hrvatske. Ova odluka vcrijedi sve dok je predsjednik HSS Krešo Beljak, s čijim radom i stavovima se ne slažu u Požeško-slavonskom HSS-u. Svemu je prethodila i Odluka Središnjice HSS-a da se iz stranke na  dvije godine isključi predsjednik požeško-slavonskog HSS-a Željko Jakopović.

HSS Požeško-slavonske županije u narednom periodu objavit će na koji će se način odvijati politički rad ove vrlo stare podružnice HSS-a koja je bila cijelo vrijeme od stvaranja Hrvatske vrlo aktivna i sudjelovala u radu sa svojim članovima općinskih vijeća, gradskih vijeća, županijske skupštine, a članovi HSS su obavljali niz dužnosti u lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Osobno Željko Jakopović već dva mandata obavljao je dužnost zamjenika požeško-slavonskog župana za gospodarsku djelatnost.

Inače previranja u HSS-u traju neko vrijeme, posebno od kada dužnost predsjednika obavlja Krešo Beljak, čije kontroverzne odluke i koalicije dovode ovu najstariju hrvatsku političku stranku na trenutno najniži rejting i značaj u političkom životu Hrvatske.