Utorak, 28 Srpanj 2020 11:11

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i službeno postala saborska zastupnica

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PROTEKLOG JE TJEDNA KONSTITUIRAN DESETI SAZIV HRVATSKOG SABORA - 

Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i službeno je postala zastupnica u Hrvatskom saboru te je sudjelovala na konstituirajućoj sjednici koja je održana 22. srpnja.

- Velika je čast biti zastupnica u desetom sazivu Hrvatskog sabora. Truditi ću se raditi najbolje što mogu i kao zastupnica, ali i dalje i kao gradonačelnica Pakraca, rekla je gradonačelnica Blažević nakon konstituirajuće sjednice, potvrdivši tako da će i dalje biti na čelnoj poziciji grada, do lokalnih izbora koji bi trebali biti održani u svibnju sljedeće godine.

Treći je to put da čelna osoba Pakraca postane i saborski zastupnik, no prvi puta se radi o ženi. Saborski zastupnik je u mandatu 2008. do 2011. godine bio Davor Huška, u to vrijeme također gradonačelnik Pakraca, a prije njega je saborski zastupnik nepune dvije godine, u mandatu 2001. do 2004. bio tadašnji gradonačelnik Damir Špančić.

Od osamostaljenja Hrvatske, od Pakračana zastupnik u Saboru bio je Siniša Njegovan Starek i to kao predstavnik češke nacionalne manjine, u dva mandata (od 1992. do 1999. godine). Pakrac je predstavnike imao i u nekadašnjem Županijskom domu Sabora. Bili su to Vladimir Delač, u mandatu 1993. do 1997. koji je prve dvije godine mandata istovremeno bio i načelnik tadašnje Općine Pakrac, te dr. Ivan Marijanović, u mandatu 1997. do 2001. godine.

Podsjećamo da je Anamarija Blažević u Sabor ušla kao kandidatkinja sa listie HDZ-a, a iz Požeško – slavonske županije saborski zastupnik je s iste liste HDZ-a postao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.