Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 16:53

Tamburaški sastav Sanjari

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

STIŽU NOVI NAJMLAĐI TAMBURAŠI IZ KUTJEVA -

 KUTJEVO – Najmlađi tamburaški sastav dolazi iz Kutjeva, a već su spremni za cjelovečernju svirku, što su uspješno pokazali na 1. Festivalu kulenove seke koji je održan u Velikoj. Mladi Sanjari tamo su nastupili kao pred grupa, a to su po ocjeni svih posjetitelja u dvorani odlično odradili, posebno su ih se dojmili uz tamburaše i djevojački vokali koji se odlično uklapaju u njihovu svirku.

Tamburaški sastav Sanjari su ponikli iz tamburaškog orkestra OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo, gdje su pokupili odličnu glazbenu naobrazbu. Nasljednici su i istim putem krenuli kao već zvjezdano poznate kutjevačke Garavuše, koje su krenule kao prvi ženski tamburaški sastav.  Vodio ih je kao i danas Sanjare Robert Vojvodić, vokalni solista prvih legendarnih Bekrija, koji i danas podučava nekoliko mladih tamburaških sastava.

Sanjari su prve glazbene dionice samostalno kao band počeli svirati prije dvije godine, a kasnije im se pridružuju još dva člana, zaljubljenika tamburaške glazbe iz Čaglina kao. Od tada sviraju u tom sastavu a svakim danom vidi se napredak u njihovoj glazbi. Pojavljuju se na javnim kulturno umjetničkim manifestacijama od prošle godine nastupa na dječjem festivalu "Cvjetići glazbe“ u Pleternici, ovogodišnjeg Vincelova kod poznatog vinara Vlade Krauthakera, početkom godine svirali su na tradicionalnoj 9. Kobasijadi, a odličan utisak ostavili su i Festivalu kulenove seke. Planiraju nastup na dječjem festivalu "Cvjetići glazbe" od kojeg očekuju dobar plasman nakon izvođenja pet pjesama za koje su počeli s pripremama.

Sanjari broje pet stalnih članova od kojih je jedna djevojka Nikol Zorić koja svira basprim dva, berdu svira Boris Zorić, prim Antonio Zorić, kontru Vjekoslav Josipović i basprim jedan Blaž Barišić. Bandu se povremeno priključuje mlada solo pjevačica Martina Barišić koja je pravi zgoditak za tamburaše. Najmlađi član u sastavu ima 13, a najstariji 15 godina. Po riječima profesora Roberta Vojvodića koji je i sam bio na vrhu hrvatske tamburaške scene, a i mnogi njegovi učenici također: - TS Sanjari ako nastave raditi na kvaliteti sviranja i pjevanja kao do sada, za dvije, ili tri godine bi mogli biti također na vrhu tamburaške glazbene scene.

Tekst: Vladimir Protić Foto: J. Malbašić