Nedjelja, 23 Studeni 2014 13:07

Ponovno vrsnim izvedbama oduševili publiku

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKI BIG BAND OBILJEŽIO TREĆI ROĐENDAN  -

 POŽEGA – Požeški Big Band svojim rođendanskim koncertom za treću godinu postojanja oduševio je prepunu dvoranu kazališta. Vrsnim izvedbama pod vodstvom legendarnog Zvjezdana Marjanovića Zvekija požeška publika ponovno je bila počašćena sa više nego dva sata uživanja. Kazalište je ponovno bilo premalo da primi sve koji su željeli nazočiti ovom koncertu koji je obuhvatio i zaista raznolik repertoar. Nema ovakvih orkestara mnogo u Hrvatskoj, a Big Band Požega svakako je najmlađi, osnovan 2011. godine po zamisli i inicijativi Zvjezdana Marjanovića. Čine ga 18 glazbenika koji su sastavni dio Puhačkog orkestra Trenkovi panduri i Orkestra Glazbene škole Požega, u osnovnom sastavu koji se često dopunjuje sa glazbenicima koje zahtijevaju i poneke izvedbe.

Krenulo se sa glazbom iz zlatnog doba svjetski poznatih Big bandova, jazz aranžmanima poznatih svjetskih uspješnica, obradama popularnih hitova domaće i strane glazbe, pop skladbi a sve uz mnoštvo gostiju. Zaista vrsni glazbenici iz Hrvatske i zemalja okruženja dodatno su dali draž i obogatili ovo večer.

 Na koncertu Big Banda tako su se Požežanima predstavili Alan Bjelinski, Andreas Marinello, Marko Ramljak, Boris Popov, Tin Tonković, Adrijana Baković, Damjan Pirović i Lela Kaplowitz, a već po tradiciji orkestru su se u nekoliko izvedbi pridružile gudačice iz Osijeka.