Petak, 03 Listopad 2014 22:50

Veličanstveni spektakl na otvaranju s 1.200 mažoretkinja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

EUROPSKO PRVENSTVO ZA MAŽORETKINJE U SLAVONSKOM BRODU  -

 SLAV. BROD – Zahvaljujem Požeškim mažoretkinjama i gospođi Marini Mihelčić, što su nam u Slav. Brod doveli ovakvo veliko događanje, Europsko prvenstvo za mažoretkinje. Mi ćemo biti dobri domaćini, dočekujemo vas radosno i ugodno se osjećajte u našem gradu. Razgledajte ga, posjetite naše znamenitosti. Zaista sam presretan vidjevši ovu mladost, te molim suce da im ne budu strogi, jer ipak je ovo budućnost Europe – istakao je brodski gradonačelnik Mirko Duspara na otvorenju veličanstvenog spektakla Europskog prvenstva za mažoretkinje na kojemu je sudjelovalo 1.200 mažoretkinja.

 U svečanom mimohodu dvoranom Vijuš tako smo vidjeli reprezentacije mažoretkinja iz Belgije, Bugarske, Češke, Italije, Francuske, Nizozemske, Norveške, Engleske, Slovenije i naravno velika ekipa reprezentacije Hrvatske. Ukupno na natjecanju u dvadesetak kategorija, što u solo, duo i grupnim nastupima sudjeluje oko 1.200 mažoretkinja, uz koje je došlo pratnje, sudaca, trenera, šminkera, frizera i naravno roditelja i navijača još gotovo toliko. Najbrojnija je i ovaj puta reprezentacija Nizozemske, koju uvijek prati najveći broj navijača, ali ovaj puta ne zaostaju mnogo i najdalji putnici Norvežani kojih je došla ekipa od ukupno 230 osoba. Oni su došli avionom do Beograda, a smješteni su u Vinkovcima, te svaki dan putuju na natjecanja u dvoranu Vijuš. Veliki broj smješten je u Slav. Brodu i okolici.

 Nakon podizanja zastava i izvedenih svih himni država učesnica, te Europske Ode radosti uslijedio je program otvaranja koji su izveli plesne grupe iz Slav. Broda i Plesnog studija Marine Mihelčić iz Požege. Požeške mažoretkinje su odlično izvele sve kao prave domaćice, vodile reprezentacije, uručile cvijeće svim sudcima i državnim delegacijama, a buket cvijeća od malih mažoretkinja dobio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je nazočio ceremoniji otvaranja.

 - Zadovoljna sam vrlo velikim odazivom svih ekipa natjecatelja, što su došli svi na ceremoniju otvaranja, što je bilo ovako svečano i sve prošlo po našem planu bez problema. Sada nam slijede 2 dana natjecanja od jutarnjih sati do kasno navečer. Ovoliki veliki broj natjecatelja i veliki broj posjetitelja smjestili smo u cijeloj Slavoniji. Zahvalna sam gradu Slav. Brodu i brodskom gradonačelniku Duspari što nam je omogućio ovo veliko natjecanje za koje smo se izborili u Europi, da ga uspijemo organizirati – istakla je Marina Mihelčić.