Nedjelja, 29 Lipanj 2014 14:16

Sve dok je svijeta i vijeka ljubav će trajati

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

GODIŠNJI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA -

POŽEGA – Brojne posjetitelje i ljubitelje tamburaške glazbe ponovno je oduševio svojim Godišnjim koncertom Požeški tamburaški orkestar, uz voditelja i dirigenta Tomislava Galića. Ovaj puta koncert je imao i svojuIMG 2324 tematiku, stare i poznate ljubavne pjesme pod nazivom „Sve dok je svijeta i vijeka ljubav će trajati“. Tako smo uz zvuke tamburaškog orkestra imali i nekoliko solista, Bruna Oberan, Hrvoje Moćan i Zdravko Knežević, a nekoliko skladbi otpjevali su članovi KUD-a Požeška dolina i GKUD-a Požega.
Na repertoaru su bile „Sinoć kad je bio mrak“ „Kad bi ove ruže male“, „Ljubila sam crno oko“, „Jesen stiže dunjo moja“, „Tiho noći“, „Na malenom brijegu“, „Jesenje lišće“, „Ima dana“, „Na te mislim“, „Milov'o sam garave i plave“, IMG 2302„Bolujem ja“ i „Jesi li čula dušo“ koje su otpjevali solisti, a pjevači KUD-ova otpjevali su „Blijedi mjesec“, „Mama me je pitala“ i sa „Slavonskih sokaka“.
Nakon dugotrajnog pljeska i poziva na bis, dirigent Tomislav Galić pripremio je skladbu koju su pjevali svi zajedno, no posebne strofe muški, posebno žene, a neke dionice zajedno s orkestrom. Za one koji nisu znali tekst, ispis je bio na velikom platnu. Svi su dobili odličnu ocjenu za svoju izvedbu, a i dirigent jer nije lako upravljati sa zborom 300-njak osoba i tamburaškim orkestrom.
Požeški tamburaški orkestar prošlog mjeseca na 37. Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku dobio je u kategoriji dječjih orkestara zlatnu plaketu. Koncert su uz brojne posjetitelje došli poslušati župan Alojz Tomašević i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.