Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 20:50

Kutjevački ide početkom lipnja

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

NA VIDIKU PONOVNO DVA TAMBURAŠKA FESTIVALA U POŽEŠTINI  -

KUTJEVO - Nakon što je prošle godine Glazbeno društvo Zlatne žice iz Požege svoj tamburaški festival organiziralo u Kutjevu zbog nesporazuma sa gradom Požegom od ove godine ta se priredba izgleda trajno preseljena u Kutjevo.

Društvo je od grada Požege u više navrata tražilo središnji Trg sv. Trojstva da organiziraju priredbu u rujnu ili lipnju, ali ih je grad uvijek odbio. No, Požega će kako je poznato i nadalje imati svoj Glazbeni festival Slavonije za kojega je grad na pet godina dao koncesiju Požeškom tamburaškom orkestru odnosno direktorskom dvojcu Tomislav Galić - Tomislav Jakobović.

P9045461 - Sa udrugom Kutjevački vinari koja je organizator međunarodnog skupa Dani graševine dogovorili smo da u te dane bude i festival - kazao nam je predsjednik Glazbenog društva Zlatne žice Ivo Enjingi, koji je i direktor festivala Zlatne žice Slavonije unazad desetak godina.

Festival u Kutjevu bit će svake godine prvog vikenda u lipnju, imat će dvije večeri, a uz tamburaške na njemu će se izvoditi i zabavne skladbe, ali uz tambure. Kako smo saznali na skupštini Glazbenog društva ovih dana imenovat će se umjetnički direktor kutjevačkog festivala, a neslužbeno smo saznali da bi to mogao biti Tin Jelušić, mladi autor i tamburaš sastava Castrum iz Kaptola.   (T)