Četvrtak, 20 Lipanj 2024 10:47

Gost autor u osnovnoj školi u Splitu učiteljica i književnica Irena Ivetić iz Požege

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

SPLIT - U sklopu cjelogodišnjih projekata Čitajmo zajedno i NMK Osnovna škola Žnjan - Pazdigrad iz Splita ugostila je istaknutu učiteljicu razredne nastave i spisateljicu iz Požege, gospođu Irenu Ivetić.

IMG 0eb5cd968ea6e549f10897bfb001fdb7 VKnjiževni susret, koji su organizirale učiteljica Ana Domazet i školska knjižničarka u suradnji s nakladničkom kućim Alfa, bio je iznimno inspirativan događaj za učenike 1.a, 2.a, 2.b i 3.b razreda.
Irena Ivetić, autorica zbirke pjesama "Recept za radost" te zbirke kratkih priča "Mama, kupi mi konja!", oduševila je učenike svojim prisustvom i pričama.
Susret je započeo predstavljanjem knjiga gdje je autorica podijelila motive i inspiraciju koja ju je vodila u stvaranju svojih djela. Ova draga i pristupačna autorica podijelila je svoje iskustvo s našim učenicima, pružajući im jedinstvenu priliku za uvid u proces stvaranja književnih djela. Čarolija književnosti oživjela je kada su učenici imali priliku slušati gospođu Ivetić kako čita ulomke iz svojih knjiga. Nakon čitanja naši mali đaci postavljali su pitanja autorici. Gospođa Ivetić nesebično je dijelila svoje znanje i iskustvo s mladim entuzijastima, potičući ih da istraže svoju vlastitu kreativnost i ljubav prema književnosti.

IMG 20240426 150653
- Ovaj nezaboravan književni susret potaknuo je učenike da cijene moć riječi i snagu književnosti. Zahvaljujemo gospođi Ivetić što je proputovala pola Hrvatske kako bi iz Slavonije došla k nama u Split. Zahvaljujemo joj na njenom dragocjenom vremenu i inspiraciji koju je podijelila s nama - istakla je u svojoj zahvali Jelena Poljak, knjižničarka Osnovne škole Žnjan - Pazdigrad Split.