Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 09:24

30. Dječji tamburaški festival "Cvjetići glazbe" - večer autorskih pjesama

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PLETERNICA - Drugu večer na 30. Dječjem tamburaškom festivali "Cvjetići glazbe" pjevale su se autorske pjesme, a na pozornici na Trgu bećarca pojavilo se 15 mladih izvođača. Sve je na početku pozdravila pleternička gradonačelnica Marija Šarić, te zaželjela da im nastupi prođu bez treme, da se zabavljaju i pjevaju.

Sve pjesme su pratili iz Tamburaškog ansambla Glazbene škole Požega pod ravnanjem dirigenta i voditelja Valentina Petranovića, mag. mus. S autorskim pjesmama nastupili su: Filip Kresovljak "Ljutko", Lara Čokrlić "Pjesma za laku noć", David Kresovljak "Godina neka", Borna Erjavac "Zapjevajmo Slavonijo", Lana Knežević "Srećo", Fabijan Kovačević "Oraj", Leonarda Kovačević "Umjetnost i ljubav", Nea Galić "O, čokolado", Ivan Šarić "Tamburaš", Stjepan Cvitić " Srce ko tamburaš", David Buturac "Mali veterinar", Marija Marić "Priča djeda moga", Dora Brkić "Koga slušam ja", Tena Prpić "Priča o orahu" i Lana Bobek "Prva ljubav".

Nakon što su iz žirija prišli ocjenjivanju izvedenih skladbi na pozornici i ispred su se izmjenjivali nastupi Mažoretkinja grada Pleternice, Plesne škole Piccola M i Dječje sekcije KUD-a Orljava. Nakon ocjena dobili smo "Najcvjetić a to je bila Nea Galić "O, čokolado" za tekst i glazbu napisali  Dominik Blaževac i Dominik Škrabal. 3. mjesto zauzela je prošlogodišnja pobjednica Lana Bobek s pjesmom "Prva ljubav" za koju su tekst i glazbu napisali Vesna Valentić Berač i Antonijo Berač. 2. mjesto zauzeo je Fabijan KOvačević s pjesmom "Oraj" za koju je tekst i glazbu napisao Antonijo Berač. Pobjednik 30. festivala "Cvjetići glazbe" bio je Filip Kresovljak s pjesmom "Ljutko" za koju su tekst i glazbu napisali Dominik Blaževac i Dominik Škrabal.

Svi mladi izvođači dobili su prigodne nagrade a pobjednici i vrijedne nagrade sponzora.