Nedjelja, 09 Lipanj 2024 10:13

30. Dječji tamburaški festival "Cvjetići glazbe" - Interpretacijsko-retrospektivna večer

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

PLETERNICA - Mali gradić u srcu Slavonije s ponosom čuva tradiciju lipnja, mjeseca kada pokazuje svoje umijeće u kulturi, baštini, glazbi, a posebno je ponosan na jedinstveni u Hrvatskoj Dječji tamburaški festival "Cvjetići glazbe" koji se održava po 30. puta. Festival se održava kroz dvije večeri - 1. večer je Interpretacijsko-retrospektivna večer u kojoj je nastupilo 14 najmlađih izvođača, koji su pjevali brojne uspješnice tamburaške glazbe te nekoliko autorskih pjesama sa prijašnjih Cvjetića glazbe. Druga večer autorskih skladbi u kojoj će nastupiti 15 mladih izvođača na programu je u nedjelju 9. lipnja od 19 sati.

Sve se odvijalo, zahvaljujući lijepom vremenu na Trgu bećarca, a sve posjetitelje koji su se okupili na dječjem festivalu pozdravile su pleternička gradonačelnica Marija Šarić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Mlade pjevače pratio je Tamburaški ansambl Glazbene škole Požega koji je vodio dirigent Valentin Petranović, mag. mus. Nastupili su Lana Bobek "Dok postojim", Borna Erjavac "Rock 'n' roll i tambura", Stjepan Cvitić "Dida stari", Lucija Marjanović "Staras kola", Noa Galić "Otvor ženo kapiju", Marin Šarić "Moj psić Tom", Mihael Šarić "Šokac", Iva Farkaš "Nad ravnicom prosule se zvijezde", Martina Kresovljak i Leona Damjanović "Joj Ano", Fabijan Belo "Oj, curice šil dil daj", Dora Cerovac "Šokica sam", Gabrijela Damjanović "Pod tvojim prozorom", Marta Karjaković "Dika mornar" i Marta Knežević "Bečaruša".

Medij