Nedjelja, 03 Prosinac 2023 11:19

"S pjesmom ususret Božiću" KUD-a "Berda" u Brestovcu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

BRESTOVAC - Manifestaciju "S pjesmom ususret Božiću" domaći KUD "Berda" Brestovac organizirao je tradicionalno već nekoliko godina u predblagdansko vrijeme u Sportskoj dvorani OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu. Manifestacija njeguje Božićne pjesme iz cijele Hrvatske, a redovno u programu budu pjesme i plesovi nekog kraja Hrvatske i modna i etno revija, a na kraju i dolazak sv. Nikole koji dariva svu djecu.

Sve posjetitelje, od kojih je najviše bilo roditelja s djecom i stanovnika Brestovca i okolnih naselja koja pripadaju općini Brestovac pozdravila je predsjednica KUD-a "Berda" Danijela Petrinić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Priredbi je nazočio pročelnik općine Brestovac Bojan Petrović i zamjenik županice Ferdinand Troha.

U programu su sudjelovali članovi KUD-a "Berda" pjevači, plesači i tamburaški sastav koji su izveli neke od Božićnih napjeva a posebno pjesme i plesove iz Baranje u nošnjama iz baranjskog kraja, učenici OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca, Mješovita pjevačka skupina Matice umirovljenika "Orljava" iz Brestovca, Ženska pjevačka skupina Matice umirovljenika Brestovac sa odličnim bećarcem na kraju. Već nekoliko godina u program se uključuje učenice i mentorice Obrtničke škole Požega koje prikazuju svoje modele koje nose učenice, a kreirale su i šivale također učenice tekstilnog odjela škole. Modnu reviju prikazala je i Nada Grgić iz Busnova koja niz godina stvara nove kreacije koje crpi iz etno baštine svoga kraja a modele su uz njenu unuku nosile učenice i članice udruge.

Naravno da je dolazak sv. Nikole bio doživljaj za pamćenje za najmlađe, a za malo odraslije ispred dvorane organizirano je bilo druženje uz kuhano vino, čaj i kobasice u pecivu, koje su priredili uvijek vrijedni članovi Mjesnog odbora Brestovac uz glazbu u živo TS "Paori".