Petak, 17 Studeni 2023 13:13

Dodijeljene nagrade sa Natječaja "Peićevske putositnice" povodom 100 godišnjice rođenja putopisca Matka Peića

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Dvorana Svjetlosti Gradske knjižnice Požega bila je domaćinom dodjele nagrada za najbolje kratke putopise pristigle na Natječaj "Peićevske putositnice" koje je organizirala Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ u sklopu programa rada i obilježavanja obljetnice.

Natječaj „Peićevske putositnice" bio je otvoren od 20. srpnja do 15. rujna 2023. Na natječaj, upriličen povodom 100. obljetnice rođenja  glasovitog Požežanina i autora „Skitnji“, pristiglo je deset šifriranih putopisa, duljine do tri kartice, koje je vrednovalo povjerenstvo u sastavu: književnik i novinar Tomislav Šovagović (predsjednik), Ana Pirović, prof., Vlasta Peći Marčetić, mag. bibl. i Sandra Halt-Ćuže, prof.

Proglašenje su uveličali učenici Glazbene škole Požega svojim glazbenim točkama. Moderator događanja bila je Sandra Halt Ćuže, sve je pozdravila novo izabrana predsjednica Udruge Ana Pirović, a sve o Natječaju ispričala je tajnica Udruge Melita Grgić.IMG 7684

O samim kratkim putopisima, kojih je pristiglo 10, ali i njihovim autorima pričao je predsjednik povjerenstva Tomislav Šovagović koji je nakon obrazloženja povjerenstva i  proglasio pobjednike Natječaja.

Treće mjesto osvojio je putopis "Zabilješka s Prvića" autorice Marije Karacsony iz Virovitice, drugo mjesto osvojio je putopis "Rasinjski akvareli" autora Aleksandra Horvata iz Ludbrega, a prvo mjesto osvojio je putopis "Kopački rit" autorice Blanke Will iz Bilja. Nagrađeni su plaketama i umjetničkim slikama članova Udruge nastalih na likovnim kolonijama.