Petak, 10 Studeni 2023 12:29

Blanka Došen zasjala novom pjesmom 'Rano moja'

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Na ovogodišnjem festivalu Podravine i Podravlja u Pitomači, Blanka Došen predstavila je novu pjesmu 'Rano moja', koju od sada svi ljubitelji tamburaške glazbe, kao i njezinih glazbenih djela, mogu slušati na glazbenim servisima poput Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i mnogim drugima.

1024 576

 

 Spomenutu skladbu tekstom je oplemenio Nedo Zuban, a glazbu je napisao Zoran Jašek za koje je Blanka imala samo riječi hvale istaknuvši posebnost zbog koje je pristala na suradnju baš na ovoj pjesmi, 'Rano moja' jedna je već pomalo zaboravljena arhaična riječ s ovih područja, odnosno, sinonim za 'ljubavi moja', 'prvi među prvima', 'brigo moja slatka'.. Vrsta tepanja i iskazivanja više osjećaja jednom riječju, a tako je mene zvala i moja baka, stoga sam se već na prvo slušanje zaljubila u samu pjesmu. Obzirom da volim pjevački izazovnije pjesme, sjajan autorski dvojac Nedo Zuban i Zoran Jašek bili su pun pogodak. Ovim glazbenim uratkom pružili su mi priliku da dam sve od sebe i iskažem se do kraja, bez zadrške, na čemu sam im beskrajno zahvalna', ispričala nam je Blanka.


BD1024 576

 Blanka Došen poznata je i kao dugogodišnja voditeljica jedne zabavno glazbene emisije, pa tako da joj stati pred kamere za potrebe snimanja video spota 'Rano moja' nije predstavljalo ni najmanji problem. Sam video uradak snimljen je u Vukovaru uz pomoć sjajne ekipe koja je i više nego uspješno prenijela viđenje tog grada Blankinim očima, a zadovoljstvo učinjenim nije krila ni ona sama, 'Obzirom da sam privatno vezana za Vukovar i jako dobro poznajem taj grad, mjesto za novi spot 'Rano moja' nije bilo teško odabrati. Tako sam odlučila kod svojih prijatelja, koji žive u Vukovaru, snimiti kadrove u kojima sam htjela prikazati taj grad kroz jednu sasvim drugu vizuru. Kao u mojoj viziji, Vukovar je u novom videu za pjesmu 'Rano moja' predstavljen kao grad romantike, predivne prirode, pomalo bajkovit i mističan, baš onako kako ga ja uostalom vidim i osjećam', zaključila je Blanka Došen. 

U novoj glazbenoj priči pridružila joj se i kćer Barbara koja je otpjevala prateće vokale, a kako to zvuči kada majka i kćer udruže snage u emotivnoj pjesmi 'Rano moja' poslušajte i pogledajte na linku https://youtu.be/OlRT4fHza5k?si=bAbMssnWMQMXa8O5

Autor glazbe: Zoran Jašek
Autor teksta: Nedo Zuban
Autor aranžmana: Zoran Jašek
Glazbeni producent: Zoran Jašek
Tonski snimatelj: Zoran Jašek