Petak, 10 Studeni 2023 08:51

Otvorena izložba fotografija "Savršeni svijet" Marije Mrkojević, pobjednice foto natječaja Camera Aurea

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Na najboljem prostoru za izložbe, Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega postavljena je i svečano otvorena izložba "Savršeni svijet" autorice Marije Mrkojević, pobjednice foto natječaja Camera Aurea.

Savršeni svijet izložba je fotografija nastala u okviru foto natječaja Camera Aurea koji je Gradska knjižnica Požega raspisala za punoljetne fotografe s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji s ciljem promocije zavičajnog stvaralaštva i fotografa s područja Požeško-slavonske županije, ali i obogaćivanja kulturne ponude grada Požege Izložbenim programom Knjižnice. Natječaj je trajao od 22. veljače do 15. svibnja 2023. godine, a vrednovanjem prispjelih prijavnica i fotografskih portfolija autora Prosudbeno povjerenstvo ocijenilo je da su radovi autorice Marije Mrkojević najkvalitetniji te je ona odabrana kao pobjednica foto natječaja Camera Aurea.

Marija Mrkojević rođena je 2. studenog 1981. godine u Požegi. Profesorica je hrvatskog jezika u Gimnaziji Požega. Fotografijom kao hobijem bavi se od 2016. godine i otad je sudjelovala u brojnim natječajima i izložbama.

Nakon predstavljanja autorice kroz riječi voditeljice odjela knjižnice prof. Dijane Klarić, vrlo uzbuđena Marija Mrkojević se zahvalila Gradskoj knjižnici Požega što joj je omogućila ovako lijepu izložbu, u najljepšem prostoru za izložbe u Požegi, predstavljanje njenog mikro svijeta koji je zaokuplja u njenom fotografskom radu, svojim roditeljima koji su je poticali i svojoj obitelji koja joj je najveća podrška sada. Ispričala je I kratko o načinu svoga rada te naglasila da neki njeni likovi iz ovog mikro svijeta možda izgledaju strašno ali das u svi zapravo plahi, brzo nestanu isprede objektiva njenog fotoaparata i odu u svoj svijet.

Izložba "Savršeni svijet" privukla je veliki broj prijatelja, ljubitelja fotografije i brojnih posjetitelja u Galeriji svjetlost, što je zaista uspjeh i priznanje autorici fotografija.