Četvrtak, 15 Kolovoz 2013 12:40

„Ajd' u kolo poskočimo“

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

SMOTRA FOLKLORA KUD „ŠIJACI“ IZ BIŠKUPACA  -

 

BIŠKUPCI – Vrlo aktivno folklorno društvo KUD Šijaci iz Biškupaca po drugi puta upriličilo je smotru folklora u svom selu. IMG 6766Često su oni gosti na brojnim smotrama, a dobro su se pokazali i kao domaćini. Večer prije na sportskim terenima NK BSK Biškupci održan je koncert Tamburaškog sastava „Patria“, koji je dobro prihvaćen i posjećen. To je i ohrabrenje organizatorima da i ubuduće organiziraju koncerte i smotre folklora jer ima za to interesa koje pokazuje veliki broj posjetitelja.

IMG 6695Drugog dana u nedjelju počelo je mimohodom svih folklornih društava koji su predvodili konjske zaprege Konjogojstvene udruge Vallis Aurea iz Požege sa svečano ukrašenim svatovskim zapregama. Smotru je svečano otvorio načelnik općine Velika, Vlado Boban, a sve goste i uzvanike pozdravio predsjednik KUD-a Šijaci, Alojz Škrabalo i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

IMG 6709Na velikoj pozornici postavljenoj na nogometnom igralištu spletom pjesama i plesova predstavili su se HKD Tkanica Alilovci, KUD Hrvoje Vukčić Hrvatinić Velika, KUD Ivan Goran Kovačić Velika, KUD Lipa Semeljci, KUD Svilenka Buk, KUU Cernik iz Cernika i KUU Voćin iz Voćina. Nakon nastupa folkloraša posjetitelje su zabavljali tamburaši Bećarskog srca.