Četvrtak, 27 Travanj 2023 07:15

Noć knjige – Večer poezije u Glazbenoj školi Požega

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Glazbena šđkolča Požega u "Noći knjige" organizirala je dva događaja u Koncertnoj dvorani – Noć knjige i Večer poezije.

Noć knjige obilježava se svake godine 22. i 23. travnja povodom Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige te se obilježava prigodnom temom i važnim obljetnicama naših književnika. Ovogodišnja tema Noći knjige odnosi se na umjetnu inteligenciju koje su se dotaknuli u nekim od svojih aktivnosti, a također su obilježili dvije važne obljetnice naših književnika – Antuna Gustava Matoša i Dinka Šimunovića.

Obilježili su i Večer poezije. Akademija je američkih pjesnika, nacionalna organizacija koja promiče pjesnike i umjetnost poezije, u travnju 1996., pokrenula obilježavanje Nacionalnog mjeseca poezije kao posebnu prigodu koja slavi ulogu pjesnika u društvu i važnost pjesništva. Tijekom godina ovaj se pokret proširio po cijelom svijetu.

Ovom prigodom učenici Glazbene škole pokazali su stečena znanja i vještine iz područja književnosti, stranih jezika (ruskog, engleskog, talijanskog i francuskog) te također glumačke vještine kroz predstavu Duga Dinka Šimunovića.