Utorak, 25 Travanj 2023 10:00

"Noć knjige" u Gradskoj knjižnici Požega završila koncertom "Vatre" do ponoći

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA -  Gradska knjižnica Požega uključila se u ovogodišnju "Noć knjige" manifestaciju koja se održava već niz godina u svim knjižnicama, školama i drugim kulturnim središtima. Ove godine Požežani su imali niz aktivnosti, od predavanja, radionica, projekta i na kraju pravog rock koncerta poznate grupe "Vatra" iz Virovitice koji su svoj koncert imali do ponoći.

Počelo je sve već u 16,30 sati naravno radionicom za najmlađe "Bljakava pričaonica s Mrljekom, Prljekom i Jelenom Pervan". Mrljek i Prljek dvije su zločkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakasto i sluzasto. Više od svega, vole posjećivati masne dječje kosice, pokvarene zubiće, smrdljiva stopala, ljepljive ručice i neuredne sobe. Iako su poprilično groznasti, ponekad su jako smiješni  i znaju kako nas nasmijati do suza. Mrljek i Prljek i njihova autorica Jelena Pervan prezentirali su svoju slikovnicu i djeci 3+ godina ispričali svoju najbljakastiju priču koju je knjižnica ikad vidjela i sudjelovali u priči.

Nakon toga na scenu su nastupili malo stariji od osnovaca, srednjoškolaca, studenata i onih još starijih u slaganju Lego kocaka. No nisu to bili jednostavni zadatci, tu je bilo velikih Lego projekata, od slaganja samohodnih vozila do rimskog Koloseuma. Obveza svih učesnika je bila da u potpunosti dovrše objekt slaganja, tako da su neki imali posla i do ponoći.

Festival dobre preporuke bila je posebna radionica u kojoj su preporučitelji iz projekta "Čitam" uživo preporučili okupljenim posjetiteljima odabrane naslove koji su se odmah mogli i posuditi u knjižnici. Kroz ovo poticanje čitanja predstavili su se i ppoznati književnici Kristina Novak, Marina Vujčić, Ivica Ivanišević, Jelena Pervan i poznati Požežani koji često navraćaju u knjižnicu po knjige.

Za kraj večeri knjižnica je pripremila i zabavni program, rock koncert poznate grupe "Vatra" iz Virovitice i soliste Ivana Dečaka koji je trajao do ponoći.