Petak, 21 Travanj 2023 08:31

Otvorena izložba slika na temu "Mali princ" autorice Jasmine Lesić

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - U Galeriji Tunel Gradske knjižnice Požega postavljena je izložba slika na temu "Mali princ" autorice Jasmine Lesić.

Radi se o ciklusu slika ciklusu slika Jasmine Lesić, magistre ekonomije koja se desetak godina bavi slikarstvom. U tom se području i educirala u Centru za likovni odgoj Grada Zagreba, a na samostalnim i skupnim izložbama radove izlaže od 2016. godine.

Autorica u svojoj izložbi isprepliće razne motive iz knjige Mali princ Antoinea de Saint-Exupéryja, jednog od najpoznatijih klasika koji je inspiriran istinskim životnim vrijednostima, prateći prinčevu potragu za shvaćanjem kakvu važnost za njega ima ruža i spoznaju da mu je ona zapravo smisao života. Na taj način prikazuje priču o ljubavi, posvećenosti, svakodnevnom „zalijevanju“, smrti te povratku istinskoj ljubavi. Njezin ciklus slika nastao integriranjem prirodnih materijala te akrilnih boja na lesonit-pločama i pamučnim platnima posvećen je djeci i odraslima koji nisu zaboravili čuvati i „zalijevati“ dijete u sebi.

Izložba Mali princ, koja je dio Izložbenog programa Gradske knjižnice Požega i realizira se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, bit će postavljena do 20. svibnja 2023. godine.