Utorak, 07 Ožujak 2023 11:09

Održan je veliki Koncert profesora Glazbene škole Požega

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Koncert profesora, prvi koncert u sklopu 53. Dana Glazbene škole Požega, održan je u ponedjeljak, 6. ožujka 2023. godine u velikoj Koncertnoj dvorani. Profesori svojim izvedbama, kako instrumentalnim, tako i vokalnim, pokazali su trud i stečeno znanje koje generacijama prenose na učenike Glazbene škole Požega.

Na samom početku koncerta koji je trajao gotovo dva sata, prisutnima se obratio ravnatelj Glazbene škole mag. mus. Alen Kovačević te izrazio kako je ponosan na nastavak jedne tradicije. - Fasciniran sam entuzijazmom naših kolega koji uz sve obaveze koje imaju, a pogotovo u ovom periodu kada su aktualna natjecanja, uspiju pronaći vremena i volje predstaviti se i ove godine te nam se predstaviti na najljepšem koncertu. Uistinu nije bilo lako, moram se dotaknuti da smo zaključili svoje nastupe s učenicima na županijskom natjecanju u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih plesnih pedagoga, na kojemu su osvojili nevjerojatne 22 nagrade za prvo mjesto. Toliki broj puta ćemo se predstavljati na prestižnom državnom natjecanju u narednih mjesec dana.

Mnogobrojna publika uživala je u skladbama naših izvođača koje je trajalo više od dva sata te ih pratila gromoglasnim pljeskom.

Glazbena škola Požega najavila je cijeli ciklus koncerata koji nas očekuju slijedećih dana po rasporedu, a svi koncerti počinju u 19,30 sati:

Utorak, 7. 3. – Koncert – nastupaju: Dječji zbor Tintilinići, Mlađi tamburaški orkestar, komorni sastavi i solisti.
Srijeda, 8. 3. – Koncert – nastupaju:  Dječji zbor srednjeg uzrasta, Harmonikaški orkestar, komorni sastavi i solisti.
Četvrtak, 9 .3. – Koncert – nastupaju: Veliki dječji zbor, Puhački orkestar, komorni sastavi i solisti.
Petak, 10. 3. – Svečani završni koncert – nastupaju: Veliki tamburaški orkestar, Mješoviti zbor, komorni sastavi i solisti.
Utorak, 14 .3. – Koncert učenika Područnog odjeljenja Pleternica, Interpretacijski centar Terra Panonica Pleternica.
Srijeda, 15. 3. – Koncert učenika Područnog odjeljenja Kutjevo.