Petak, 03 Ožujak 2023 11:46

Županijska smotra LiDraNo 2023. pod domaćinstvom OŠ Zdenka Tukovića Kutjevo

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

KUTjEVO - Ovogodišnji LiDraNo 2023. godine održava se pod domaćinstvom OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu, a svečanost otvaranja upriličena je u Dvorani  Kina u Kutjevu. Kutjevačka škola bila je domaćin LiDraNa i 2014. godine. Sudjeluju osnovne i srednje škole s područja Požeško-slavonske županije, a učenici pod vodstvom svojih mentora natječu se u literarnom, novinarskom, dramskom i scenskom izrazu.

Na samom otvorenju koje je uveličao Tamburaški orkestar Kutjevo pod vodstvom Ivana Karadže, sa himnom i nekoliko tamburaških skladbi, čuli smo i dramski nastup domaćina, koji su posvetili 150 godišnjici književnika Antuna Gustava Matoša, a prisjetili su se i njegovih boravaka u Kutjevu i pjesama koje su tada nastale. Svečanosti otvaranja nazočili su zamjenik županice Ferdinand Troha, kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, ravnatelj kutjevačke škole Milorad Bandalo, ravnatelji osnovnih škola, mentori i učenici koji su sudjelovali na ovogodišnjoj smotri LiDraNo.

Sve učesnike pozdravio je ravnatelj Bandalo, zaželio svima dobrodošlicu i dobre rezultate u Kutjevu, kutjevački gradonačelnik Budimir ih je potakao na ovakve susrete i aktivno djelovanje učenika u literarnom, novinarskom, dramskom i scenskom prikazu, ali i da ne zaborave na sport, a smotru je proglasio otvorenom dožupan Troha.

Uslijedila su natjecanja koja su se održavala na velikoj pozornici Kino dvorane i u prostorima OŠ Zdenka Turkovića. Najbolji učenici sa smotre LiDraNo odlaze na državo natjecanje, pa su sve nastupe učenika pratile ocjenjivačke komisije.  Državno natjecanje održat će se 24. – 28. travnja 2023 u Vodicama.

Nakon završetka natjecanja iza 14 sati objavit ćemo imena pobjednika i onih koji će Požeško-slavonsku županiju predstavljati na Državnoj smotri LiDraNo: