Petak, 10 Veljača 2023 10:37

Za ispunjenu Koncertnu dvoranu izveden oratorij “Sveta Rožalija”

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - U sklopu projekta „Kanižlićevi dani“ uprizorena je izvedba oratorija “Sveta Rožalija”, jedno posebno vokalno i instrumentalno izdanje koje su mnogi građani došli vidjeti. Koncertna dvorana Glazbene škole u Požegi bila je ispunjena do zadnjeg mjesta, a neki učenici su se zadržali i u hodniku škole kako bi čuli spoj mješovitog zbora i solista Škole, te gostiju iz gudačkog orkestra Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba. Osnovna škola Antuna Kanižlića u Požegi već dugi niz godina realizira odrednice školskog kurikuluma pod nazivom „Požega – grad kulture“, a u ovom djelovanju ostvarili su suradnju s Glazbenom školom Vatroslava Lisinskog iz Zagreba te su im u goste došla 32 izvođača gudačkog orkestra, koji su pružili nezaboravnu izvedbu za požešku publiku.

Oratorij „Sveta Rožalija“ izveden je pod dirigentskom palicom Josipa Prajza, bivšeg učenika Glazbene škole Požega i sadašnjeg profesora Glazbene škole V.L. iz Zagreba, koji je ujedno bio poveznica ovih dviju škola u ovoj izvedbi. Glazbene škole Požega nastupili su mješoviti zbor pod ravnanjem prof. Branke Horvat, uz solisticu Anu Ticl i Kristijana Kostića.

Sve su uvodno pozdravili ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević i ravnateljica Osnovne škole Antuna Kanižlića Renata Marinić, te su se zahvalili svima koji su omogućili da ova želja postane i stvarnost. Posebno su se zahvalili bivšoj ravnateljici Osnovne škole Antuna Kanižlića i idejnoj začetnici ove ideje – Mariji Samardžiji. Uz publiku koja je ispunila Koncertnu dvoranu, oratorij „Sveta Rožalija“ došli si poslušati i izaslanik ministrice Ministarstva kulture i medija Žarko Španiček, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević.

Izvor: rva.hr