Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 13:38

U sklopu projekta „Kanižlićevi dani“ najavljen oratorij "Sveta Rožalija"

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega u sklopu svog školskog projekta „Kanižlićevi dani“ najavila je praizvedbu jednog posebnog vokalnog i instrumentalnog djela - oratorija "Sveta Rožalija". Plod je to dužeg rada, puno učesnika i izvođača u stvaranju oratorija a moći ćemo ga vidjeti 09. veljače, četvrtak od 19,30 sati, najavljeno je na tiskovnoj konferenciji u OŠ Antuna Kanižlića. Oratorij i kako je nastao ispričali su ravnateljica OŠ Antuna Kanižlića Renata Marinić, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević, časna sestra Slavka Vrbanić, učiteljica Valentina Mirković i autorica teksta za oratorij, učiteljica Valentina Čurčić, te Katarina Marić, mag. glazbene pedagogije i vanjska suradnica na projektu.

Tekst Antuna Kanižlića "Sveta Rožalija" i stihove pripremila je i prilagodila za potrebe oratorija Valentina Mirković, glazbu za oratorij napisao je Josip Prajz, mag. mus. koji će i dirigirati, a inače je učenik Glazbene škole Požega. U oratoriju će nastupiti Gudački orkestar Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba na kojoj kao profesor radi Josip Prajz, a pjevat će Mješoviti zbor Glazbene škole Požega koji vodi Branka Horvat, prof. savjetnik. Osim zbora u oratoriju pjevaju i solisti Ana Ticl Bušić i Kristijan Kostić, narator je Vladimir Kamenčak a na čembalu izvodi Josipa Leko i orgulje Lorena Herman.

Svoju zahvalu svima koji su sudjelovali u stvaranju i izvođenju ovog velikog djela izrekla je na kraju ravnateljica OŠ Antuna Kanižlića, Renata Marinić: - Želim zahvaliti Glazbenim školama, svim sudionicima i solistima te Josipu Prajzu, što su nas podržali u našem nastajanju da ostvarimo ovaj oratorij. Moram se zahvaliti i svim djelatnicima naše škole, kao i bivšoj ravnateljici Mariji Samardžiji koja je ustvari inicijator ovih događanja.