Četvrtak, 01 Prosinac 2022 12:48

Najavljena blagdanska predstava za djecu "Božićna avantura" u Gradskom kazalištu Požega kroz cijeli prosinac

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA -  Mjesec prosinac, mjesec darivanja, mjesec dječjeg veselja za koji tradicionalno Gradsko kazalište Požega pripremi zanimljivu blagdansku predstavu za djecu. Ove godine najavljena je "Božićna avantura" sa uvijek zanimljivim temama za djecu u mjesecu darivanja, od svetog Nikole, Djeda Mraza, Djeda Božićnjaka koji uvijek imaju intrigantna pitanja o dostavljanju darova, a ova predstava obrađuje još jedno zanimljivo pitanje, a što kada se leteće sanke pokvare, kada padnu u jedan park, a pronađu ih jedna djevojčica i dječak. U pitanju su sada dolazak svih darova na vrijeme za koga su namijenjeni, a kako se nadamo sretnom završetku …, no možda je ipak bolje da dođete vidjeti predstavu i saznate sve iz prve ruke, zabavite se i susretnete osobno s Djedom Božićnjakom, ho, hoo, hooo i njegovim vilenjacima i sobovima.

IMG 9194Predstavu je najavila ravnateljica kazališta Velentina Neferović, a u tome su joj pomogli i glumci koji igraju u predstavi, Ivan Vukelić, Monika Kostić, Marijin Kuzmičić i Boris Benčić, neki od njih i u dvije uloge, te redatelj predstave Dario Hak.

  - Tekst je još davnih godina napisao bivši ravnatelj kazališta, sada pokojni Tomislav Čmelar. Sada ga je adaptirao Dario Hak, djelatnik Kazališta, koji je ujedno i redatelj predstave. Dosadašnja praksa bila je da gotovo uvijek blagdansku predstavu rade amateri, neki od njih zapravo već toliko dugo u ovom kazalištu da više ni nisu amateri. Ove godine smo odlučili malo osnažiti i osvježiti našu blagdansku predstavu s dva glumca, jedan od njih je naš Požežanin Ivan Vukelić i Marijin Kuzmičić, naš dragi suradnik kojemu je ovo peta predstava u našem Kazalištu. Monika je naša redovna suradnica, inače profesorica likovne kulture i u našim amaterskim predstavama glumi već lijepi niz godina. Dario zaista dobar dio tih blagdanskih predstava radi i osmišljava, a tu su naravno i djelatnici Gradskog kazališta Požega koji su zaslužni za sve ovo što će djeca i požeška publika moći vidjeti u narednim tjednima. Scenografija - Dario Hak, Ljiljana Rodić, Marija Matijanić. Kostimi Ljiljana Rodić, rasvjeta - Goran Krmpotić, ton i video projekcija - Dario Hak, majstor scene, inspicijent - Renato Pok i glazba - Filip Sertić. Svatko od nas da svoj doprinos da cijela ta blagdanska priča zaživi i 3. prosinca premijerno predstava izlazi van. Pozivam i ovim putem naše sugrađane i sve zainteresirane za predstavu, neka se jave putem telefona ili web stranice - zaključila je ravnateljica Valentina Neferović.

Kako je stvorena ova blagdanska predstava ispričao je redatelj Dario Hak: - Bilo je jako lijepo i interesantno raditi sa svima, imali su dobre ideje koje smo uvažili, radili smo kao tim. Nadam se da će se djeci svidjeti, ima dosta Rudolfa u priči. Malo smo u priču ubacili podlogu onog zamišljenog dječjeg prijatelja, pa kroz nekakav smijeh imamo jednu dublju priču, priču o Kometu, Rudolfovom zamišljenom prijatelju. On ga se već 375 godina nije uspio riješiti, vidjet ćemo kako će to na kraju završiti.

Na kraju je ravnateljica Neferović istakla da je blagdanska predstava izazvala veliki interes publike, već uglavnom rasprodane, pa su uveli još jedan termin za predstavu – četvrtak, 22. prosinca u 17 sati.